REKLAMA

Źródło: Pexels

Carpaccio

Doskonała przystawka lub przekąska.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 200 g filetu z wołowiny najlepiej z karczu Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Sos pieprzowy lub majonez opcjonalnie Dodano do
  • Liście rukoli Dodano do
  • posiekane orzechy włoskie Dodano do
  • parmezan Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Zmrozić mięso na około 30-60 minut przed krojeniem, aby było łatwiejsze do cienkiego krojenia.

2. Krok

Mięso pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na talerzu.

3. Krok

W misce wymieszać sok z cytryny, oliwę, posiekany czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Polać mięso sosem i dodać sos pieprzowy lub majonez na wierzch, jeśli chcesz.

5. Krok

Posypać rucolą, orzechami włoskimi i startym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy