REKLAMA
Źródło: gadost from Getty Images
Camembert z piekarnika z rozmarynem
Delikatny, topiony ser camembert z aromatycznym rozmarynem to doskonała przekąska na wieczór. Prosty w przygotowaniu, a efekt końcowy na pewno zadowoli wszystkich miłośników sera.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 sztuka Camembert
- 1 łyżeczka Suszony rozmaryn
- 2 zęby czosnek
- 2 Sztuka bagietka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
2. Krok
Camembert umieść w naczyniu żaroodpornym. Posyp go suszonym rozmarynem i włożonymi ząbkami czosnku.
3. Krok
Piecz w piekarniku przez około 20 minut, aż ser zacznie się rozpływać.
4. Krok
Podawaj gorący, z kawałkami bagietki.