REKLAMA

Źródło: Youtube

Aromatyczny dorsz z piekarnika

Ten przepis na dorsza z piekarnika jest bardzo prosty i powinien zająć około 20-30 minut. Danie to jest delikatne i aromatyczne, idealne na lekką i zdrową kolację.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 4 g filety z dorsza ok każdy Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • posiekany Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonej lub świeżej mięty Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 1 cytryna Dodano do
  • plastry pokrojona w Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

1. Nagrzej piekarnik do 200°C.

2. Krok

2. Przygotuj naczynie do pieczenia, najlepiej wyłożone papierem do pieczenia lub posmarowane oliwą z oliwek.

3. Krok

3. W misce wymieszaj oliwę, czosnek, miętę, sól i pieprz.

4. Krok

4. Posmaruj każdy filet z dorsza tą mieszanką z obu stron i ułóż w przygotowanym naczyniu do pieczenia.

5. Krok

5. Na każdy kawałek dorsza połóż po kilka plasterków cytryny.

6. Krok

6. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 12-15 minut, aż mięso stanie się białe i rozpadające się.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy