REKLAMA

Źródło: Youtube

Aromatyczny dorsz z piekarnika

Ten przepis na dorsza z piekarnika jest bardzo prosty i powinien zająć około 20-30 minut. Danie to jest delikatne i aromatyczne, idealne na lekką i zdrową kolację.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 4 g filety z dorsza ok każdy Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • posiekany Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonej lub świeżej mięty Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 1 cytryna Dodano do
  • plastry pokrojona w Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

1. Nagrzej piekarnik do 200°C.

2. Krok

2. Przygotuj naczynie do pieczenia, najlepiej wyłożone papierem do pieczenia lub posmarowane oliwą z oliwek.

3. Krok

3. W misce wymieszaj oliwę, czosnek, miętę, sól i pieprz.

4. Krok

4. Posmaruj każdy filet z dorsza tą mieszanką z obu stron i ułóż w przygotowanym naczyniu do pieczenia.

5. Krok

5. Na każdy kawałek dorsza połóż po kilka plasterków cytryny.

6. Krok

6. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 12-15 minut, aż mięso stanie się białe i rozpadające się.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy