REKLAMA
Źródło: Pexels
Zupa rybna
Rozgrzewająca zupa rybna pełna wartościowych składników.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 1 kg filetów z ryby np dorsza
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 1 seler
- 2 litry wody
- 1⁄2 szklanki soku z cytryny
- 1⁄4 szklanki sherry
- 1⁄4 szklanki śmietany
- 1⁄4 szklanki natki pietruszki
- 1⁄4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1⁄4 łyżeczki cukru
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W garnku zagotuj 2 litry wody.
2. Krok
Dodaj cebulę, czosnek, marchewki, seler, sok z cytryny, sherry i śmietanę 12%. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a także cukrem
3. Krok
Gotuj warzywa przez około 15 minut lub do momentu aż będą miękkie.
4. Krok
Dodaj filety z ryby i gotuj przez kolejne 5 minut lub do momentu aż ryba będzie ugotowana.
5. Krok
Dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.
6. Krok
Podawaj zupę rybną z kawałkami chleba lub grzankami.