REKLAMA

Źródło: Jobrestful from Getty Images

Majonez do hamburgerów

Szybki i łatwy sposób na stworzenie soczystego i smacznego burgera, który stanie się wyjątkowy dzięki temu pysznemu sosowi.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka Musztarda Dodano do
  • 200 ml Olej roślinny Dodano do
  • 1 łyżka Ocet lub sok z cytryny Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżka Papryka mielona Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W misce mieszamy jajko z musztardą. To połączenie pomoże nam stworzyć gęsty i kremowy majonez.

2. Krok

Stopniowo dodawaj olej roślinny, stale mieszając (zalecam użycie miksera ręcznego). Gdy zauważysz, że majonez zaczyna krzepnąć, dodaj olej nieco szybciej.

3. Krok

Gdy majonez będzie wystarczająco gęsty, dodaj ocet lub sok z cytryny, sól, mielony czarny pieprz i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać.

4. Krok

Na koniec odstaw majonez do lodówki na co najmniej 30 minut, aby uzyskać lepszy smak. Moje doświadczenie pokazuje, że majonez jest znacznie lepszy, gdy jest schłodzony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy