REKLAMA
Źródło: Jobrestful from Getty Images
Majonez do hamburgerów
Szybki i łatwy sposób na stworzenie soczystego i smacznego burgera, który stanie się wyjątkowy dzięki temu pysznemu sosowi.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt jajko
- 1 łyżka Musztarda
- 200 ml Olej roślinny
- 1 łyżka Ocet lub sok z cytryny
- Sól i mielony czarny pieprz do smaku
- 1 łyżka Papryka mielona
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
W misce mieszamy jajko z musztardą. To połączenie pomoże nam stworzyć gęsty i kremowy majonez.
2. Krok
Stopniowo dodawaj olej roślinny, stale mieszając (zalecam użycie miksera ręcznego). Gdy zauważysz, że majonez zaczyna krzepnąć, dodaj olej nieco szybciej.
3. Krok
Gdy majonez będzie wystarczająco gęsty, dodaj ocet lub sok z cytryny, sól, mielony czarny pieprz i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać.
4. Krok
Na koniec odstaw majonez do lodówki na co najmniej 30 minut, aby uzyskać lepszy smak. Moje doświadczenie pokazuje, że majonez jest znacznie lepszy, gdy jest schłodzony.