:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/fnaLIIfO3oFptCgXHsMd/46b34907cb51585b9109f21787b0a1.jpeg)
Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej
W kuchni lubię eksperymentować, zwłaszcza podczas pieczenia. W ten sposób powstało to ciasto, do którego postanowiłem użyć bezglutenowej mąki tapiokowej.
Składniki
- 80 g mąka z tapioki
- 100 g mąka ryżowa
- 40 g białko waniliowe
- 40 g Erytrytol wanilia
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Soda bikarbona
- 1 łyżeczka Cynamon
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżka stołowa Tekst
- 150 ml mleko
- 2 jajko
- 2 Gruszka
- dżem wiśniowy
Najnowsze ulotki
Procedura
W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mleko i żółtka. Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte gruszki dodajemy do ciasta. Na koniec ubijamy pianę z białek, którą mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Po upieczeniu kroimy nierówną powierzchnię. Ciasto smarujemy grubszą warstwą dżemu, a na wierzch kruszymy pokrojone ciasto.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej
W kuchni lubię eksperymentować, zwłaszcza podczas pieczenia. W ten sposób powstało to ciasto, do którego postanowiłem użyć bezglutenowej mąki tapiokowej.
W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mleko i żółtka. Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte gruszki dodajemy do ciasta. Na koniec ubijamy pianę z białek, którą mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Po upieczeniu kroimy nierówną powierzchnię. Ciasto smarujemy grubszą warstwą dżemu, a na wierzch kruszymy pokrojone ciasto.
Jak powstał ten przepis?