REKLAMA
Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej

Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej

W kuchni lubię eksperymentować, zwłaszcza podczas pieczenia. W ten sposób powstało to ciasto, do którego postanowiłem użyć bezglutenowej mąki tapiokowej.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 80 g mąka z tapioki Dodano do
  • 100 g mąka ryżowa Dodano do
  • 40 g białko waniliowe Dodano do
  • 40 g Erytrytol wanilia Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda bikarbona Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Tekst Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 2 Gruszka Dodano do
  • dżem wiśniowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mleko i żółtka. Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte gruszki dodajemy do ciasta. Na koniec ubijamy pianę z białek, którą mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

2. Krok

Po upieczeniu kroimy nierówną powierzchnię. Ciasto smarujemy grubszą warstwą dżemu, a na wierzch kruszymy pokrojone ciasto.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy