REKLAMA
Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej

Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej

W kuchni lubię eksperymentować, zwłaszcza podczas pieczenia. W ten sposób powstało to ciasto, do którego postanowiłem użyć bezglutenowej mąki tapiokowej.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 80 g mąka z tapioki Dodano do
  • 100 g mąka ryżowa Dodano do
  • 40 g białko waniliowe Dodano do
  • 40 g Erytrytol wanilia Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda bikarbona Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Tekst Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 2 Gruszka Dodano do
  • dżem wiśniowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mleko i żółtka. Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte gruszki dodajemy do ciasta. Na koniec ubijamy pianę z białek, którą mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

2. Krok

Po upieczeniu kroimy nierówną powierzchnię. Ciasto smarujemy grubszą warstwą dżemu, a na wierzch kruszymy pokrojone ciasto.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image in_inthekitchen

Ciasto z gruszkami z mąki bezglutenowej

W kuchni lubię eksperymentować, zwłaszcza podczas pieczenia. W ten sposób powstało to ciasto, do którego postanowiłem użyć bezglutenowej mąki tapiokowej.

60
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mleko i żółtka. Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte gruszki dodajemy do ciasta. Na koniec ubijamy pianę z białek, którą mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

2. Krok

Po upieczeniu kroimy nierówną powierzchnię. Ciasto smarujemy grubszą warstwą dżemu, a na wierzch kruszymy pokrojone ciasto.

Składniki
80 g
mąka z tapioki
100 g
mąka ryżowa
40 g
białko waniliowe
40 g
Erytrytol wanilia
1 łyżeczka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Soda bikarbona
1 łyżeczka
Cynamon
1 łyżeczka
przyprawy do piernika
1 łyżka stołowa
Tekst
150 ml
mleko
2
jajko
2
Gruszka
dżem wiśniowy