REKLAMA

Ziemniaki z natką pietruszki

Nasza ulubiona dodatek

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg młode ziemniaki Dodano do
  • sól Dodano do
  • Kilka ziaren kminu Dodano do
  • 1 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostki i gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy też kilka ziaren kuminu.

2. Krok

W międzyczasie przygotujemy smalec wieprzowy i pozwolimy mu się rozpuścić. Do smalcu dodajemy posiekany natka pietruszki i trochę ją podsmażamy. Uważaj, aby się nie spaliła.

3. Krok

Odsączamy ugotowane ziemniaki, następnie polewamy je przygotowanym tłuszczem z pietruszką i mieszamy. Dosoląmy według smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy