REKLAMA

Ziemniaki z natką pietruszki

Nasza ulubiona dodatek

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg młode ziemniaki Dodano do
  • sól Dodano do
  • Kilka ziaren kminu Dodano do
  • 1 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostki i gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy też kilka ziaren kuminu.

2. Krok

W międzyczasie przygotujemy smalec wieprzowy i pozwolimy mu się rozpuścić. Do smalcu dodajemy posiekany natka pietruszki i trochę ją podsmażamy. Uważaj, aby się nie spaliła.

3. Krok

Odsączamy ugotowane ziemniaki, następnie polewamy je przygotowanym tłuszczem z pietruszką i mieszamy. Dosoląmy według smaku.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Frommykitchendotcom

Ziemniaki z natką pietruszki

Nasza ulubiona dodatek

20
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostki i gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy też kilka ziaren kuminu.

2. Krok

W międzyczasie przygotujemy smalec wieprzowy i pozwolimy mu się rozpuścić. Do smalcu dodajemy posiekany natka pietruszki i trochę ją podsmażamy. Uważaj, aby się nie spaliła.

3. Krok

Odsączamy ugotowane ziemniaki, następnie polewamy je przygotowanym tłuszczem z pietruszką i mieszamy. Dosoląmy według smaku.

Składniki
1 kg
młode ziemniaki
sól
Kilka ziaren kminu
1 łyżka stołowa
smalec
natka pietruszki