REKLAMA

Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Tort z plastrów miodu

Smaczny i atrakcyjny tort, który jest idealny na każdą okazję. Przygotujesz go z płatów miodu i pysznym kremowym nadzieniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Często

  • 300 g Miód Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 600 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 Łyżka Soda bikarbona Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do

Krem

  • 500 ml Miękki twaróg Dodano do
  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj ciasto. Rozpuść miód, cukier i masło na patelni na średnim ogniu. Zdejmij z ognia i dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i jajka. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podziel ciasto na równe części i rozwałkuj. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut.

2. Krok

Przygotuj krem. Wymieszaj twaróg, cukier i śmietanę do gładkości.

3. Krok

Posmaruj każdy placki miodowy kremem. Złóż tort i pozwól mu odpocząć w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc, aby smaki się połączyły.

4. Krok

Przed podaniem udekoruj ją owocami według własnej wyobraźni.

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Tort z plastrów miodu

Smaczny i atrakcyjny tort, który jest idealny na każdą okazję. Przygotujesz go z płatów miodu i pysznym kremowym nadzieniem.

60
Protokół
8
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Przygotuj ciasto. Rozpuść miód, cukier i masło na patelni na średnim ogniu. Zdejmij z ognia i dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i jajka. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podziel ciasto na równe części i rozwałkuj. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut.

2. Krok

Przygotuj krem. Wymieszaj twaróg, cukier i śmietanę do gładkości.

3. Krok

Posmaruj każdy placki miodowy kremem. Złóż tort i pozwól mu odpocząć w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc, aby smaki się połączyły.

4. Krok

Przed podaniem udekoruj ją owocami według własnej wyobraźni.

Składniki
Często
300 g
Miód
200 g
cukier
100 g
masło
600 g
mąka zwykła specjalna
1 Łyżka
Soda bikarbona
4 szt
jajko
Krem
500 ml
Miękki twaróg
200 g
cukier puder
200 ml
bita śmietana