REKLAMA

Źródło: Freepik

Szybki przepis na mini bezy

Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 Białka jajek Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu winnego Dodano do
  • kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.

2. Krok

Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.

3. Krok

Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.

5. Krok

Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.

6. Krok

6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy