REKLAMA

Źródło: Freepik

Szybki przepis na mini bezy

Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 Białka jajek Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu winnego Dodano do
  • kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.

2. Krok

Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.

3. Krok

Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.

REKLAMA
5. Krok

Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.

6. Krok

6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Szybki przepis na mini bezy

Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.

45
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.

2. Krok

Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.

3. Krok

Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.

5. Krok

Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.

6. Krok

6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Składniki
2 Białka
jajek
100 g
cukru pudru
1 łyżeczka
octu winnego
kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze