:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/pit1yJAwwZIIVOoYk0_Y/4c79baae04f98a589326752b7345e3.jpeg)
Źródło: Freepik
Szybki przepis na mini bezy
Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.
Składniki
- 2 Białka jajek
- 100 g cukru pudru
- 1 łyżeczka octu winnego
- kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.
Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.
Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.
Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.
Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.
6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Szybki przepis na mini bezy
Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.
Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.
Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.
Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.
Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.
Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.
6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
Jak powstał ten przepis?