REKLAMA

Źródło: Freepik

Szybki przepis na mini bezy

Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 Białka jajek Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu winnego Dodano do
  • kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.

2. Krok

Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.

3. Krok

Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.

5. Krok

Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.

6. Krok

6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy