:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SeVHGx_9VBIaGFwK8QqZ/f22b5b116ee55800c99fa6af47008e.jpeg)
Źródło: kajakiki from Getty Images Signature
Szparagi smażone
Składniki
szparagi
- 500 g szparagów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 zęby czosnku
- 1 szczypta solimorskiej
- 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
dodatek
- 2 jajka
Najnowsze ulotki
Procedura
Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.
Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.
Podaj szparagi z jajkami.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Szparagi smażone
Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.
Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.
Podaj szparagi z jajkami.
Jak powstał ten przepis?