REKLAMA
Źródło: kajakiki from Getty Images Signature
Szparagi smażone
REKLAMA
Składniki
porcje
2
szparagi
- 500 g szparagów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 zęby czosnku
- 1 szczypta solimorskiej
- 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
dodatek
- 2 jajka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.
2. Krok
Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.
3. Krok
Podaj szparagi z jajkami.