REKLAMA

Źródło: kajakiki from Getty Images Signature

Szparagi smażone

REKLAMA

Składniki

porcje
2

szparagi

  • 500 g szparagów Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szczypta solimorskiej Dodano do
  • 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Dodano do

dodatek

  • 2 jajka Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.

2. Krok

Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.

3. Krok

Podaj szparagi z jajkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy