REKLAMA

Źródło: kajakiki from Getty Images Signature

Szparagi smażone

REKLAMA

Składniki

porcje
2

szparagi

  • 500 g szparagów Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szczypta solimorskiej Dodano do
  • 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Dodano do

dodatek

  • 2 jajka Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.

2. Krok

Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.

3. Krok

Podaj szparagi z jajkami.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Szparagi smażone

25
Protokół
2
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Przygotuj szparagi. Złam koniec szparaga tam, gdzie naturalnie się złamie. Umieść szparagi w misce z zimną wodą na 5 minut, a następnie osusz.

2. Krok

Podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym rondlu lub patelni. Dodaj szparagi i czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Smaż, aż szparagi będą miękkie i lekko zrumienione, około 10 - 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Smażone szparagi powinny być intensywnie zielone i chrupiące.

3. Krok

Podaj szparagi z jajkami.

Składniki
szparagi
500 g
szparagów
2 łyżki
oliwy z oliwek
2 zęby
czosnku
1 szczypta
solimorskiej
1 szczypta
świeżo zmielonego czarnego pieprzu
dodatek
2
jajka