:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qbsCji0X27_mkRS_UJoj/35bebbc7c37d2834453783216ed39b.png)
Sałatka ze szparagami
Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!
Składniki
- 1 Objętość zielonych szparagów
- 1 cytryna
- 1 mała The Onion
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 100 g mieszanki sałat
- 100 g sera typu feta
- 50 g orzechów nerkowca
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.
Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.
Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Sałatka ze szparagami
Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!
Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.
Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.
Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.
Jak powstał ten przepis?