REKLAMA
Sałatka ze szparagami
Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Objętość zielonych szparagów
- 1 cytryna
- 1 mała The Onion
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 100 g mieszanki sałat
- 100 g sera typu feta
- 50 g orzechów nerkowca
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.
2. Krok
W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.
3. Krok
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.
4. Krok
Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.
5. Krok
Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.
6. Krok
Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.