REKLAMA

Sałatka ze szparagami

Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Objętość zielonych szparagów Dodano do
  • 1 cytryna Dodano do
  • 1 mała The Onion Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • 100 g mieszanki sałat Dodano do
  • 100 g sera typu feta Dodano do
  • 50 g orzechów nerkowca Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki octu balsamicznego Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.

2. Krok

W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.

3. Krok

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.

4. Krok

Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.

REKLAMA
5. Krok

Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.

6. Krok

Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Sałatka ze szparagami

Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!

30
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.

2. Krok

W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.

3. Krok

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.

4. Krok

Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.

5. Krok

Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.

6. Krok

Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.

Składniki
1 Objętość
zielonych szparagów
1
cytryna
1 mała
The Onion
2 łyżki
oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
100 g
mieszanki sałat
100 g
sera typu feta
50 g
orzechów nerkowca
2 łyżki
miodu
2 łyżki
octu balsamicznego