REKLAMA

Sałatka ze szparagami

Delikatna, ale zarazem wyrazista sałatka, która zadowoli podniebienia miłośników szparagów. Idealna na wiosenny obiad lub kolację. Prosta i szybka do zrobienia!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Objętość zielonych szparagów Dodano do
  • 1 cytryna Dodano do
  • 1 mała The Onion Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • 100 g mieszanki sałat Dodano do
  • 100 g sera typu feta Dodano do
  • 50 g orzechów nerkowca Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki octu balsamicznego Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść szparagi w garnku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące.

2. Krok

W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz, aby przygotować dressing.

3. Krok

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju.

4. Krok

Szparagi odcedź, przepłucz zimną wodą i każdy z nich przekrój na pół.

5. Krok

Umieść szparagi, sałatę i cebulę w dużej misce. Dodaj dressing i delikatnie wymieszaj.

6. Krok

Sałatkę podawaj posypaną pokruszoną fetą i orzechami nerkowca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy