REKLAMA

Źródło: ivanmateev from Getty Images Signature

Pstrąg z piekarnika

Doskonały pieczony pstrąg na maśle z czosnkiem, idealny na codzienną kolację lub szybki obiad w weekend.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 szt pstrągi Dodano do
  • 6 goździki Czosnek Dodano do
  • 50 gramy masło Dodano do
  • sól Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
  • cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Pstrągi myjemy i solimy.

2. Krok

Czosnek obieramy ze skórki.

3. Krok

Pstrągi smarujemy masłem od wewnątrz i na zewnątrz, a następnie napełniamy czosnkiem.

4. Krok

Układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.

5. Krok

Pieczemy je około 30 minut.

6. Krok

Gotowe pstrągi skrapiamy trochę sokiem z cytryny. Możemy podawać z świeżymi warzywami, pieczonymi ziemniakami lub sałatką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy