REKLAMA
Źródło: ivanmateev from Getty Images Signature
Pstrąg z piekarnika
Doskonały pieczony pstrąg na maśle z czosnkiem, idealny na codzienną kolację lub szybki obiad w weekend.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 szt pstrągi
- 6 goździki Czosnek
- 50 gramy masło
- sól
- natka pietruszki
- cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
55 min.
1. Krok
Pstrągi myjemy i solimy.
2. Krok
Czosnek obieramy ze skórki.
3. Krok
Pstrągi smarujemy masłem od wewnątrz i na zewnątrz, a następnie napełniamy czosnkiem.
4. Krok
Układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
5. Krok
Pieczemy je około 30 minut.
6. Krok
Gotowe pstrągi skrapiamy trochę sokiem z cytryny. Możemy podawać z świeżymi warzywami, pieczonymi ziemniakami lub sałatką.