REKLAMA
Prosty i pyszny przepis na soczysty stek Tomahawk z masłem, ziołami i grillowanymi warzywami
Stek Tomahawk to jedno z ulubionych dań z grilla.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1200 g tomahawk
- 200 g masło
- 100 g Ser tybo
- Skórka z cytryny
- rozmarýn
- świeże oregano
- szałwia
- Koper włoski
- 1 pory
- 1 Kukurydza cukrowa
- Grzyby portobello
- ziemniak
- 1 cukinia
- 1 cebula dymka
- sól
- pieprz czarny mielony
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Posolić i zgrillować mięso.
Źródło: Youtube
2. Krok
Grilluj warzywa na patelni, dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Źródło: Youtube
3. Krok
Nadziać portobello startym lub zmielonym serem Tybo.
Źródło: Youtube
4. Krok
Do miski włożyć masło i dodać posiekane zioła, skórkę z cytryny, sól i pieprz.
Źródło: Youtube
5. Krok
Uformuj masę w folii spożywczej i włóż do lodówki, aż stwardnieje.
Źródło: Youtube
6. Krok
Dodaj masło ziołowe do mięsa i pozwól mu się roztopić.
Źródło: Youtube
7. Krok
Podawaj tomahawk i ciesz się smakiem.
Źródło: Youtube