:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hC9nA_qWj66vMb1eg2po/5b938052ea2f839133f33b153053ea.jpeg)
Źródło: Canva
Proste ciasto z nadzieniem czekoladowym
To proste ciasto z czekoladowym nadzieniem mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników czekolady. Jest proste w przygotowaniu i smakuje każdemu.
Składniki
Ciasto:
- 3 jajka
- 150 g Cukier puder
- 200 g Mąka do pieczenia
- 50 g Kakao
- 100 g Masło
- szczypta soli
- 1 proszek do pieczenia
Do farszu:
- 1 opakowanie mascarpone
- 50 Cukier puder
- 100 Rozpuszczona czekolada
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Najpierw w misce wymieszaj jajka z cukrem i solą.
Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia.
Dodaj roztopione masło i roztopioną czekoladę do masy i dobrze wymieszaj.
Wlać ciasto do przygotowanej formy, która jest natłuszczona i posypana mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 40 minut.
W międzyczasie przygotować nadzienie. Wymieszaj mascarpone z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą.
Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć, a następnie wypełnij je przygotowanym nadzieniem czekoladowo-mascarpone.
Gdy ciasto będzie gotowe, można je skropić czekoladą lub udekorować bitą śmietaną i owocami.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Proste ciasto z nadzieniem czekoladowym
To proste ciasto z czekoladowym nadzieniem mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników czekolady. Jest proste w przygotowaniu i smakuje każdemu.
Najpierw w misce wymieszaj jajka z cukrem i solą.
Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia.
Dodaj roztopione masło i roztopioną czekoladę do masy i dobrze wymieszaj.
Wlać ciasto do przygotowanej formy, która jest natłuszczona i posypana mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 40 minut.
W międzyczasie przygotować nadzienie. Wymieszaj mascarpone z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą.
Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć, a następnie wypełnij je przygotowanym nadzieniem czekoladowo-mascarpone.
Gdy ciasto będzie gotowe, można je skropić czekoladą lub udekorować bitą śmietaną i owocami.
Jak powstał ten przepis?