REKLAMA

Źródło: Canva

Proste ciasto z nadzieniem czekoladowym

To proste ciasto z czekoladowym nadzieniem mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników czekolady. Jest proste w przygotowaniu i smakuje każdemu.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Ciasto:

  • 3 jajka Dodano do
  • 150 g Cukier puder Dodano do
  • 200 g Mąka do pieczenia Dodano do
  • 50 g Kakao Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do

Do farszu:

  • 1 opakowanie mascarpone Dodano do
  • 50 Cukier puder Dodano do
  • 100 Rozpuszczona czekolada Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw w misce wymieszaj jajka z cukrem i solą.

2. Krok

Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Dodaj roztopione masło i roztopioną czekoladę do masy i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Wlać ciasto do przygotowanej formy, która jest natłuszczona i posypana mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 40 minut.

REKLAMA
5. Krok

W międzyczasie przygotować nadzienie. Wymieszaj mascarpone z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą.

6. Krok

Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć, a następnie wypełnij je przygotowanym nadzieniem czekoladowo-mascarpone.

7. Krok

Gdy ciasto będzie gotowe, można je skropić czekoladą lub udekorować bitą śmietaną i owocami.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Proste ciasto z nadzieniem czekoladowym

To proste ciasto z czekoladowym nadzieniem mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników czekolady. Jest proste w przygotowaniu i smakuje każdemu.

60
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Najpierw w misce wymieszaj jajka z cukrem i solą.

2. Krok

Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Dodaj roztopione masło i roztopioną czekoladę do masy i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Wlać ciasto do przygotowanej formy, która jest natłuszczona i posypana mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 40 minut.

5. Krok

W międzyczasie przygotować nadzienie. Wymieszaj mascarpone z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą.

6. Krok

Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć, a następnie wypełnij je przygotowanym nadzieniem czekoladowo-mascarpone.

7. Krok

Gdy ciasto będzie gotowe, można je skropić czekoladą lub udekorować bitą śmietaną i owocami.

Składniki
Ciasto:
3
jajka
150 g
Cukier puder
200 g
Mąka do pieczenia
50 g
Kakao
100 g
Masło
szczypta soli
1
proszek do pieczenia
Do farszu:
1 opakowanie
mascarpone
50
Cukier puder
100
Rozpuszczona czekolada