:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/lV3xQP-uUKdyJp_3nXLH/ce83a241b048a20ffc982ca6f94d20.jpeg)
Źródło: Youtube
Nietypowe ciasto salceson
Składniki
- 6 jajek
- 1 szkło cukru
- 1 szkło mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 szkło dżemu truskawkowego lub malinowego
- cukier puder
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Nietypowe ciasto salceson
1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Jak powstał ten przepis?