REKLAMA

Źródło: Youtube

Nietypowe ciasto salceson

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 6 jajek Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżeczki kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 szkło dżemu truskawkowego lub malinowego Dodano do
  • cukier puder Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2. Krok

2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

4. Krok

4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

REKLAMA
5. Krok

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.

6. Krok

6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Nietypowe ciasto salceson

60
Protokół
10
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2. Krok

2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

4. Krok

4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

5. Krok

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.

6. Krok

6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Składniki
6
jajek
1 szkło
cukru
1 szkło
mąki pszennej
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
kakao
1 łyżeczka
cynamonu
1 łyżeczka
przyprawy do piernika
1 szkło
dżemu truskawkowego lub malinowego
cukier puder