REKLAMA
Najłatwiejsze pieczone żeberka wieprzowe z musztardą miodową!
Ciesz się najsmaczniejszym przepisem na żeberka wieprzowe, naprawdę łatwym i szybkim!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- sól
- pieprz czarny mielony
- 1 żeberko wieprzowe
- 200 g Miód
- 1 łyżka stołowa Stara musztarda
- 1 łyżka stołowa sos barbecue
- czosnku
- 1 łyżeczka cebula w proszku
- 1 łyżeczka czosnek w proszku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W szklance umieścić miód, sos barbecue, starą musztardę, cebulę w proszku i czosnek w proszku. Wymieszać do połączenia.
Źródło: YouTube
2. Krok
Na blasze do pieczenia ułożyć żeberka, sól i czarny pieprz, 1/2 szklanki wody i sos miodowo-musztardowy z obu stron. Piec w temperaturze 200° przez 25 minut.
Źródło: YouTube
3. Krok
Wyjąć z piekarnika i obrócić żeberko, dodać sos miodowo-musztardowy z obu stron. Piec przez 25 minut na złoty kolor.
Źródło: YouTube
4. Krok
Wyjąć z piekarnika, pokroić i natychmiast podawać.
Źródło: YouTube