REKLAMA

Muffinki z borówkami

Puszyste muffinki z dużą ilością soczystych borówek to idealne uzupełnienie porannej kawy lub herbaty. Są łatwe w przygotowaniu i mogą posłużyć na słodkie przekąski na każdą okazję.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczki sody oczyszczonej Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 Łyżka skórki z pomarańczy Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

W dużym misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.

2. Krok

W drugiej misce ubij jajko, a następnie dodaj mleko, olej i skórkę z cytryny. Wymieszaj.

3. Krok

Ws zawartość miski z mąką do miski z jajkiem i mlekiem. Delikatnie wymieszaj łyżką, aby składniki się połączyły, ale nie mieszaj za długo. Do ciasta dodaj borówki i ponownie delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż ciasto do foremek do muffinek wypełnionych do 2/3 ich wysokości.

REKLAMA
5. Krok

Pie 200 stopni przez około 25 lub momentu, gdy góra muffinek nabierze złotegooloru.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika odstaw do ostygnięcia.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Muffinki z borówkami

Puszyste muffinki z dużą ilością soczystych borówek to idealne uzupełnienie porannej kawy lub herbaty. Są łatwe w przygotowaniu i mogą posłużyć na słodkie przekąski na każdą okazję.

55
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

W dużym misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.

2. Krok

W drugiej misce ubij jajko, a następnie dodaj mleko, olej i skórkę z cytryny. Wymieszaj.

3. Krok

Ws zawartość miski z mąką do miski z jajkiem i mlekiem. Delikatnie wymieszaj łyżką, aby składniki się połączyły, ale nie mieszaj za długo. Do ciasta dodaj borówki i ponownie delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż ciasto do foremek do muffinek wypełnionych do 2/3 ich wysokości.

5. Krok

Pie 200 stopni przez około 25 lub momentu, gdy góra muffinek nabierze złotegooloru.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika odstaw do ostygnięcia.

Składniki
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
12 łyżeczki
sody oczyszczonej
14 łyżeczki
soli
1
jajko
1 Łyżka
skórki z pomarańczy