REKLAMA

Mini beza pavlova

Mini pavlova to słodkie, chrupiące bezy z miękkim wnętrzem, które są wspaniałym przysmakiem na różne okazje. Ta wersja mini pavlova jest świetna, gdy nie chcesz piec jednej dużej bezy, a chcesz podać indywidualne porcje.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 300 g cukru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu winnego Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej Dodano do
  • 400 ml śmietany kremówki Dodano do
  • Owoce (maliny, truskawki borówki) do dekoracji Dodano do
  • Mięta do dekoracji Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik stopni Celsius. Przygotuj blachę i papier do pieczenia.

2. Krok

W dużym naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Dodaj stopniowo cukier, ciągle ubijając, aż masa stanie się błyszcząca i gładka.

3. Krok

Dodaj ocet winny, ekstrakt waniliowy i mąkę kukurydzianą do masy z białek. Delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

4. Krok

Na przygotowanej blasze do pieczenia, utwórz 6 kolistych placków z masy bezy. Zrób wokół nich wgłębienie, aby stworzyć miejsce na krem i owoce.

REKLAMA
5. Krok

Piecz pavlovy w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę i 15 minut, aż zewnętrzne warstwy staną się chrupiące, a wewnętrzne będą miękkie. Wyłącz piekarnik i pozostaw pavlovy w piekarniku, aż ostygną.

6. Krok

6.Ubij śmietanę kremówkę na sztywno.

7. Krok

Przed podaniem, umieść po jednym łyżeczce bitej śmietany na każdej mini pavlovie. Udekoruj owocami (maliny, truskawki, borówki)

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2170 przepisy

Zupy i buliony

348 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1127 przepisy

Śniadanie

478 przepisy

Kolacja

2034 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

353 przepisy

Ciasta

380 przepisy

Makaron

241 przepisy
Recipe author image Dash

Mini beza pavlova

Mini pavlova to słodkie, chrupiące bezy z miękkim wnętrzem, które są wspaniałym przysmakiem na różne okazje. Ta wersja mini pavlova jest świetna, gdy nie chcesz piec jednej dużej bezy, a chcesz podać indywidualne porcje.

90
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik stopni Celsius. Przygotuj blachę i papier do pieczenia.

2. Krok

W dużym naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Dodaj stopniowo cukier, ciągle ubijając, aż masa stanie się błyszcząca i gładka.

3. Krok

Dodaj ocet winny, ekstrakt waniliowy i mąkę kukurydzianą do masy z białek. Delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

4. Krok

Na przygotowanej blasze do pieczenia, utwórz 6 kolistych placków z masy bezy. Zrób wokół nich wgłębienie, aby stworzyć miejsce na krem i owoce.

5. Krok

Piecz pavlovy w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę i 15 minut, aż zewnętrzne warstwy staną się chrupiące, a wewnętrzne będą miękkie. Wyłącz piekarnik i pozostaw pavlovy w piekarniku, aż ostygną.

6. Krok

6.Ubij śmietanę kremówkę na sztywno.

7. Krok

Przed podaniem, umieść po jednym łyżeczce bitej śmietany na każdej mini pavlovie. Udekoruj owocami (maliny, truskawki, borówki)

Składniki
300 g
cukru
1 łyżeczka
octu winnego
1 łyżeczka
ekstraktu waniliowego
2 łyżeczki
mąki kukurydzianej
400 ml
śmietany kremówki
Owoce (maliny, truskawki borówki) do dekoracji
Mięta do dekoracji