REKLAMA
Meksykańskie tortille

Meksykańskie tortille

Przekąska z mięsem mielonym

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mielone mięso cielęce Dodano do
  • 6 tortille z mąki Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 60 g fasola czerwona w puszce niearomatyzowana Dodano do
  • 60 g kukurydza w puszce Dodano do
  • 250 g Twardy ser gouda Dodano do
  • ser Dodano do
  • 100 g ser cheddar Dodano do
  • 400 g obrane pomidory Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • Czosnkowe przyprawy Dodano do
  • Papryczka chilli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę siekamy drobno i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy mięso mielone, zalewamy odrobiną wody i dusimy razem z cebulą.

2. Krok

Gdy mięso jest już gotowe, dodajemy fasolę, kukurydzę, posiekane pomidory i przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i czosnkiem.

3. Krok

Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie ścieramy 200 g twardego sera do ostudzonego, mieszamy i dodajemy papryczki chilli według smaku.

4. Krok

Przygotowujemy tortille... każdą wypełniamy mieszanką, zwijamy i układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania, które wcześniej wysmarowaliśmy oliwą z oliwek.

5. Krok

Tak 2 PL mieszanki odstawiamy na bok i smarujemy nią przygotowane tortille. Następnie posypujemy resztą startego sera (gouda) i na koniec cheddarem.

6. Krok

Gotowe tortille pieczemy przez 15 minut w 180 C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy