REKLAMA
Meksykańskie tortille

Meksykańskie tortille

Przekąska z mięsem mielonym

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mielone mięso cielęce Dodano do
  • 6 tortille z mąki Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 60 g fasola czerwona w puszce niearomatyzowana Dodano do
  • 60 g kukurydza w puszce Dodano do
  • 250 g Twardy ser gouda Dodano do
  • ser Dodano do
  • 100 g ser cheddar Dodano do
  • 400 g obrane pomidory Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • Czosnkowe przyprawy Dodano do
  • Papryczka chilli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę siekamy drobno i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy mięso mielone, zalewamy odrobiną wody i dusimy razem z cebulą.

2. Krok

Gdy mięso jest już gotowe, dodajemy fasolę, kukurydzę, posiekane pomidory i przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i czosnkiem.

3. Krok

Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie ścieramy 200 g twardego sera do ostudzonego, mieszamy i dodajemy papryczki chilli według smaku.

4. Krok

Przygotowujemy tortille... każdą wypełniamy mieszanką, zwijamy i układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania, które wcześniej wysmarowaliśmy oliwą z oliwek.

REKLAMA
5. Krok

Tak 2 PL mieszanki odstawiamy na bok i smarujemy nią przygotowane tortille. Następnie posypujemy resztą startego sera (gouda) i na koniec cheddarem.

6. Krok

Gotowe tortille pieczemy przez 15 minut w 180 C.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Frommykitchendotcom

Meksykańskie tortille

Przekąska z mięsem mielonym

30
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Cebulę siekamy drobno i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy mięso mielone, zalewamy odrobiną wody i dusimy razem z cebulą.

2. Krok

Gdy mięso jest już gotowe, dodajemy fasolę, kukurydzę, posiekane pomidory i przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i czosnkiem.

3. Krok

Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie ścieramy 200 g twardego sera do ostudzonego, mieszamy i dodajemy papryczki chilli według smaku.

4. Krok

Przygotowujemy tortille... każdą wypełniamy mieszanką, zwijamy i układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania, które wcześniej wysmarowaliśmy oliwą z oliwek.

5. Krok

Tak 2 PL mieszanki odstawiamy na bok i smarujemy nią przygotowane tortille. Następnie posypujemy resztą startego sera (gouda) i na koniec cheddarem.

6. Krok

Gotowe tortille pieczemy przez 15 minut w 180 C.

Składniki
500 g
Mielone mięso cielęce
6
tortille z mąki
1
The Onion
60 g
fasola czerwona w puszce niearomatyzowana
60 g
kukurydza w puszce
250 g
Twardy ser gouda
ser
100 g
ser cheddar
400 g
obrane pomidory
oliwa z oliwek
Sól
Czarny pieprz
Czosnkowe przyprawy
Papryczka chilli