REKLAMA

Źródło: Kachura Oleg from Getty Images

Marchewkowe ciasto z twarogiem

Smaczne i delikatne ciasto marchewkowe z twarogiem to zawsze doskonały wybór na popołudniową przekąskę lub deser. Jest pełne witamin, więc nie musisz się czuć winny, nawet jeśli weźmiesz dodatkowy kawałek. Ten przepis jest także prosty i szybki, więc nawet mniej doświadczeni kucharze łatwo sobie z nim poradzą.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Testo:

  • 370 g Marchewki Dodano do
  • 100 ml wody Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 200 g Cukier trzcinowy Dodano do
  • 300 g Mąka orkiszowa razowa Dodano do
  • 12 g Proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżki Cukru cynamonowego Dodano do
  • 200 ml Masło Dodano do

Nadzienie:

  • 1 kawałek Budyń waniliowy Dodano do
  • 250 ml Mleko Dodano do
  • 2 Łyżki Cukier trzcinowy Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 2 kawałek Cukier waniliowy Dodano do
  • 250 g Grudkowaty twarożek Dodano do

Do posypywania:

  • Orzechy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Krojcie marchewkę na większe kawałki i wymieszajcie z wodą. Przygotowane puree odstawcie na bok.

2. Krok

Rozbij jajko do miksera, dodaj cukier i ubij.

3. Krok

Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cynamonowy cukier do miski - wymieszaj.

4. Krok

Dodać puree z marchwi, roztrzepane jajka i roztopione masło.

REKLAMA
5. Krok

Wyrobimy gładkie ciasto, wylejemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 °C piekarnika - pieczemy przez 25 minut.

6. Krok

Na farsz - z budyniu, mleka i cukru gotujemy budyń, który zostawiamy do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.

7. Krok

Ubić zmiękczone masło z cukrem waniliowym i twarogiem. Stopniowo dodawać budyń i ubijać do uzyskania gładkiej masy.

8. Krok

Pozwól ciastu ostygnąć. Ciasto przekrawamy na połówki i każdą smarujemy nadzieniem.

REKLAMA
9. Krok

Jedną część posmarowanego ciasta kładziemy na drugą i posypujemy wierzch ciasta orzechami.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Marchewkowe ciasto z twarogiem

Smaczne i delikatne ciasto marchewkowe z twarogiem to zawsze doskonały wybór na popołudniową przekąskę lub deser. Jest pełne witamin, więc nie musisz się czuć winny, nawet jeśli weźmiesz dodatkowy kawałek. Ten przepis jest także prosty i szybki, więc nawet mniej doświadczeni kucharze łatwo sobie z nim poradzą.

60
Protokół
8
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Krojcie marchewkę na większe kawałki i wymieszajcie z wodą. Przygotowane puree odstawcie na bok.

2. Krok

Rozbij jajko do miksera, dodaj cukier i ubij.

3. Krok

Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cynamonowy cukier do miski - wymieszaj.

4. Krok

Dodać puree z marchwi, roztrzepane jajka i roztopione masło.

5. Krok

Wyrobimy gładkie ciasto, wylejemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 °C piekarnika - pieczemy przez 25 minut.

6. Krok

Na farsz - z budyniu, mleka i cukru gotujemy budyń, który zostawiamy do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.

7. Krok

Ubić zmiękczone masło z cukrem waniliowym i twarogiem. Stopniowo dodawać budyń i ubijać do uzyskania gładkiej masy.

8. Krok

Pozwól ciastu ostygnąć. Ciasto przekrawamy na połówki i każdą smarujemy nadzieniem.

9. Krok

Jedną część posmarowanego ciasta kładziemy na drugą i posypujemy wierzch ciasta orzechami.

Składniki
Testo:
370 g
Marchewki
100 ml
wody
3 kawałek
jajko
200 g
Cukier trzcinowy
300 g
Mąka orkiszowa razowa
12 g
Proszek do pieczenia
2 łyżki
Cukru cynamonowego
200 ml
Masło
Nadzienie:
1 kawałek
Budyń waniliowy
250 ml
Mleko
2 Łyżki
Cukier trzcinowy
100 g
Masło
2 kawałek
Cukier waniliowy
250 g
Grudkowaty twarożek
Do posypywania:
Orzechy