REKLAMA

Źródło: molka from Canva

Kruche rogaliki z budyniem

Doskonałe na śniadanie, podwieczorek lub jako deser. Rogaliki są kruche i delikatne, a w połączeniu z pysznym budyniem stanowią idealną propozycję dla każdego wielbiciela słodkości.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

ciasto

  • 300 g mąki Dodano do
  • 200 g masla Dodano do
  • 1 sztuka żółtko Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • 1 sztuka proszek do pieczenia Dodano do

inne

  • 1 sztuka budyń waniliowy Dodano do
  • 500 ml Mleka Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Przygotowanie ciasta: Do miski wsyp mąkę, dodaj masło, żółtko, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto i wstawić do lodówki na ok. 30 minut.

2. Krok

Przygotowanie budyniu: Budyń przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Odstawić do przestygnięcia.

3. Krok

Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i pokroić na trójkąty. Na szerszym końcu trójkąta nałożyć łyżeczkę budyniu i zawinąć rogalik.

4. Krok

Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20-25 minut do zrumienienia.

5. Krok

Po upieczeniu i ostygnięciu polać rogaliki czekoladą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy