REKLAMA

Klasyczne racuchy

Wypróbuj przepis na te delikatne i miękkie racuchy z cynamonem, które są smakowane słonym karmelem i karmelizowanymi śliwkami.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 250 ml mleko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 30 g cukier Dodano do
  • szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Ubij białka z cukrem do piany. W oddzielnej misce mieszaj resztę składników i na końcu połącz je razem. Smaż na patelni dla naleśników przez 30 sekund z każdej strony.

2. Krok

Solony karmel (składniki na większą ilość):

3. Krok

150 g kryształowego cukru rozpuszczamy na karmel, ale ostrożnie, aby nie spalił. Dodajemy 50 g masła (uwaga, może pryskać). Mieszać ubijakiem, a następnie dodajemy 100 ml śmietanki do ubijania, którą również wymieszamy i dodajemy łyżeczkę soli.

4. Krok

Karmelizowane śliwki

5. Krok

Na patelni rozpuszczamy cukier i dodajemy pokrojone w kostkę śliwki. Pod koniec doprawiamy cynamonem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy