:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dyqVgEsQgxtBt_O7YSNo/ef27e44ac797fd8da3b85539239738.jpeg)
Klasyczne racuchy
Wypróbuj przepis na te delikatne i miękkie racuchy z cynamonem, które są smakowane słonym karmelem i karmelizowanymi śliwkami.
Składniki
- 2 szt jajko
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt proszek do pieczenia
- 1 szt cukier waniliowy
- 1 łyżeczka Cynamon
- 250 ml mleko
- 2 łyżka stołowa masło
- 30 g cukier
- szczypta sól
Najnowsze ulotki
Procedura
Ubij białka z cukrem do piany. W oddzielnej misce mieszaj resztę składników i na końcu połącz je razem. Smaż na patelni dla naleśników przez 30 sekund z każdej strony.
Solony karmel (składniki na większą ilość):
150 g kryształowego cukru rozpuszczamy na karmel, ale ostrożnie, aby nie spalił. Dodajemy 50 g masła (uwaga, może pryskać). Mieszać ubijakiem, a następnie dodajemy 100 ml śmietanki do ubijania, którą również wymieszamy i dodajemy łyżeczkę soli.
Karmelizowane śliwki
Na patelni rozpuszczamy cukier i dodajemy pokrojone w kostkę śliwki. Pod koniec doprawiamy cynamonem.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Klasyczne racuchy
Wypróbuj przepis na te delikatne i miękkie racuchy z cynamonem, które są smakowane słonym karmelem i karmelizowanymi śliwkami.
Ubij białka z cukrem do piany. W oddzielnej misce mieszaj resztę składników i na końcu połącz je razem. Smaż na patelni dla naleśników przez 30 sekund z każdej strony.
Solony karmel (składniki na większą ilość):
150 g kryształowego cukru rozpuszczamy na karmel, ale ostrożnie, aby nie spalił. Dodajemy 50 g masła (uwaga, może pryskać). Mieszać ubijakiem, a następnie dodajemy 100 ml śmietanki do ubijania, którą również wymieszamy i dodajemy łyżeczkę soli.
Karmelizowane śliwki
Na patelni rozpuszczamy cukier i dodajemy pokrojone w kostkę śliwki. Pod koniec doprawiamy cynamonem.
Jak powstał ten przepis?