REKLAMA

Źródło: Atide from Getty Images

Kalafior z bułką tartą

Klasyczny, prosty przepis na kalafiora duszonego w bulce tartej. Idealny na lekką kolację lub jako smaczny dodatek do głównego posiłku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

główny składnik

  • 1 sztuka kalafior średniej wielkości Dodano do

sos

  • 3 łyżki masla Dodano do
  • 5 łyżki bułki tartej Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj kalafiora w osolonej wodzie (ok. 15min).

2. Krok

W międzyczasie na patelni rozpuść masło, podgrzewając je na średnim ogniu.

3. Krok

Do rozpuszczonego masła dodaj bułkę tartą i solę. Smaż aż bułka stanie się chrupiąca.

4. Krok

Kalafiora osusz i pokrój na różyczki.

5. Krok

Na patelni z chrupiącą bułką tartą dodaj różyczki kalafiora. Wszystko dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Podawaj gorące, posypane dodatkowymi ziarenkami soli na górze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy