REKLAMA
Źródło: Atide from Getty Images
Kalafior z bułką tartą
Klasyczny, prosty przepis na kalafiora duszonego w bulce tartej. Idealny na lekką kolację lub jako smaczny dodatek do głównego posiłku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
główny składnik
- 1 sztuka kalafior średniej wielkości
sos
- 3 łyżki masla
- 5 łyżki bułki tartej
- 1 szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj kalafiora w osolonej wodzie (ok. 15min).
2. Krok
W międzyczasie na patelni rozpuść masło, podgrzewając je na średnim ogniu.
3. Krok
Do rozpuszczonego masła dodaj bułkę tartą i solę. Smaż aż bułka stanie się chrupiąca.
4. Krok
Kalafiora osusz i pokrój na różyczki.
5. Krok
Na patelni z chrupiącą bułką tartą dodaj różyczki kalafiora. Wszystko dokładnie wymieszaj.
6. Krok
Podawaj gorące, posypane dodatkowymi ziarenkami soli na górze.