REKLAMA
Jagodowe babeczki

Jagodowe babeczki

Jagody 🫐 i biała czekolada 🤤⁉️ mam nadzieję, że lubisz tę kombinację 🫐😅, ponieważ są one głównym składnikiem tego przepisu 😍 (porcja jest mniej więcej na 12 kawałków 😊). Te babeczki są wilgotne, miękkie, puszyste.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Narzędzia

  • 2 jajka Dodano do
  • 200 g Mąki gładkiej Dodano do
  • 10 g Proszek do pieczenia Dodano do
  • 80 g Brązowy cukier Dodano do
  • 200 g Borówki Dodano do
  • 1 łyżka Kukurydzianego skrobiu do panierowania jagód Dodano do
  • 100 ml Mleka Dodano do
  • 100 ml Olej Dodano do
  • 100 ml Olej Dodano do
  • 100 g białej czekolady Dodano do
  • wanilia Rozdrobniony Dodano do
  • Szczypta prawdziwa wanilia Dodano do

Krem

  • 175 g białej czekolady Dodano do
  • 200 ml śmietana kremówka do ganache Dodano do
  • 250 g mascarpone Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Jajka ubijemy z cukrem do piany. Dodajemy olej, mleko.

2. Krok

Wszystkie suche składniki (mąka z proszkiem do pieczenia), wanilię i już tylko ręcznie wmieszaj stopioną czekoladę, jagody wymieszane z skrobią kukurydzianą.

3. Krok

Wkładamy ciasto do formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 25 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli na nim zostaje ciasto, pieczemy dalej, jeśli jest suchy, mamy gotowe.

4. Krok

Pozwól mu wystygnąć.

REKLAMA
5. Krok

Czekoladowy krem z ganache:

6. Krok

Podgrzewamy śmietanę na bitki i mieszamy w niej czekoladę. Chłodzimy ją w lodówce. Po stężeniu ubijamy z mascarpone.

7. Krok

Napełniamy rękaw cukierniczy i nakładamy krem na ostudzone babeczki.

8. Krok

Smacznego 😍

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1125 przepisy

Śniadanie

477 przepisy

Kolacja

2030 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image napiekla

Jagodowe babeczki

Jagody 🫐 i biała czekolada 🤤⁉️ mam nadzieję, że lubisz tę kombinację 🫐😅, ponieważ są one głównym składnikiem tego przepisu 😍 (porcja jest mniej więcej na 12 kawałków 😊). Te babeczki są wilgotne, miękkie, puszyste.

60
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Jajka ubijemy z cukrem do piany. Dodajemy olej, mleko.

2. Krok

Wszystkie suche składniki (mąka z proszkiem do pieczenia), wanilię i już tylko ręcznie wmieszaj stopioną czekoladę, jagody wymieszane z skrobią kukurydzianą.

3. Krok

Wkładamy ciasto do formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 25 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli na nim zostaje ciasto, pieczemy dalej, jeśli jest suchy, mamy gotowe.

4. Krok

Pozwól mu wystygnąć.

5. Krok

Czekoladowy krem z ganache:

6. Krok

Podgrzewamy śmietanę na bitki i mieszamy w niej czekoladę. Chłodzimy ją w lodówce. Po stężeniu ubijamy z mascarpone.

7. Krok

Napełniamy rękaw cukierniczy i nakładamy krem na ostudzone babeczki.

8. Krok

Smacznego 😍

Składniki
Narzędzia
2
jajka
200 g
Mąki gładkiej
10 g
Proszek do pieczenia
80 g
Brązowy cukier
200 g
Borówki
1 łyżka
Kukurydzianego skrobiu do panierowania jagód
100 ml
Mleka
100 ml
Olej
100 ml
Olej
100 g
białej czekolady
wanilia
Rozdrobniony
Szczypta
prawdziwa wanilia
Krem
175 g
białej czekolady
200 ml
śmietana kremówka do ganache
250 g
mascarpone