:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dL-TBnpk8zsEQaqlEuUg/68dfa84ebba3338710c2a58d2f0fb5.jpeg)
Źródło: Pixabay: freestocks-photos
Jabłka z kruszonką
Pyszne jabłka pieczone w piekarniku z delikatną, chrupiącą kruszonką na wierzchu. Idealne na deser po obiedzie o każdej porze roku.
Składniki
Jabłka
- 4 Sztuka jabłka
- 1 łyżeczka cynamonu
Kruszonka
- 100 g masla
- 150 g mąki pszennej
- 50 g cukru
Najnowsze ulotki
Procedura
Przygotuj jabłka. Umieść w nich po łyżeczce cynamonu.
Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło, mąkę i cukier, a następnie ugnieć ciasto palcami do uzyskania chrupiących okruchów.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Posyp jabłka kruszonką i piecz przez 25 minut, aż kruszonka zrobi się złoto-brązowa.
Podawaj jabłka z kruszonką na ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub kulką śmietanki.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Jabłka z kruszonką
Pyszne jabłka pieczone w piekarniku z delikatną, chrupiącą kruszonką na wierzchu. Idealne na deser po obiedzie o każdej porze roku.
Przygotuj jabłka. Umieść w nich po łyżeczce cynamonu.
Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło, mąkę i cukier, a następnie ugnieć ciasto palcami do uzyskania chrupiących okruchów.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Posyp jabłka kruszonką i piecz przez 25 minut, aż kruszonka zrobi się złoto-brązowa.
Podawaj jabłka z kruszonką na ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub kulką śmietanki.
Jak powstał ten przepis?