REKLAMA

Źródło: Pixabay: freestocks-photos

Jabłka z kruszonką

Pyszne jabłka pieczone w piekarniku z delikatną, chrupiącą kruszonką na wierzchu. Idealne na deser po obiedzie o każdej porze roku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Jabłka

  • 4 Sztuka jabłka Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do

Kruszonka

  • 100 g masla Dodano do
  • 150 g mąki pszennej Dodano do
  • 50 g cukru Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Przygotuj jabłka. Umieść w nich po łyżeczce cynamonu.

2. Krok

Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło, mąkę i cukier, a następnie ugnieć ciasto palcami do uzyskania chrupiących okruchów.

3. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

4. Krok

Posyp jabłka kruszonką i piecz przez 25 minut, aż kruszonka zrobi się złoto-brązowa.

5. Krok

Podawaj jabłka z kruszonką na ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub kulką śmietanki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy