REKLAMA
Źródło: Pixabay: freestocks-photos
Jabłka z kruszonką
Pyszne jabłka pieczone w piekarniku z delikatną, chrupiącą kruszonką na wierzchu. Idealne na deser po obiedzie o każdej porze roku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Jabłka
- 4 Sztuka jabłka
- 1 łyżeczka cynamonu
Kruszonka
- 100 g masla
- 150 g mąki pszennej
- 50 g cukru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Przygotuj jabłka. Umieść w nich po łyżeczce cynamonu.
2. Krok
Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło, mąkę i cukier, a następnie ugnieć ciasto palcami do uzyskania chrupiących okruchów.
3. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
4. Krok
Posyp jabłka kruszonką i piecz przez 25 minut, aż kruszonka zrobi się złoto-brązowa.
5. Krok
Podawaj jabłka z kruszonką na ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub kulką śmietanki.