REKLAMA
Źródło: A_Lein from Getty Images
Grillowany dyni hokkaido
Prosty i smaczny przepis na grillowaną dynię hokkaido, która jest idealna do grillowania podczas ciepłych letnich dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek Hokkaido dynia
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka Czarne pieprz
- 2 łyżki Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Dynię myjemy i kroimy.
2. Krok
Posmaruj to oliwą z oliwek, posyp solą i przyprawami, a następnie pokrop miodem
3. Krok
Dynię grillujemy około 15 minut, aż stanie się miękka i chrupiąca
4. Krok
Podajemy gotowaną dynię ciepłą, według smaku można posypać posiekanymi ziołami lub serem.