REKLAMA

Gofry na maślance

Gofry na maślance to pyszne i lekkie przekąski. Są idealne na śniadanie lub na słodki deser. Przepis jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego smakosza gofrów. Gofry są delikatne i chrupiące, o wyjątkowym smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 2 duży jajka Dodano do
  • 3 łyżki masla Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczki sody oczyszczonej Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 3 łyżki cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Dodano do
  • Dodatkowo na wierzch, polewa czekoladowa bita śmietana owoce Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier.

2. Krok

W oddzielnej misce roztopić masło i lekko przestygnąć. Dodać maślankę, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszać.

3. Krok

Składniki mokre powoli dodawać do składników suchych. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników.

4. Krok

Nagrzać gofrownicę i smarować ją lekko olejem lub masłem.

REKLAMA
5. Krok

Wlać porcję ciasta do gofrownicy i piec około 3-4 minut, aż gofry będą złote i chrupiące.

6. Krok

Podawaj gofry natychmiast, z polewą czekoladową, bitą śmietaną lub owocami – wg własnego uznania.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Gofry na maślance

Gofry na maślance to pyszne i lekkie przekąski. Są idealne na śniadanie lub na słodki deser. Przepis jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego smakosza gofrów. Gofry są delikatne i chrupiące, o wyjątkowym smaku.

25
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier.

2. Krok

W oddzielnej misce roztopić masło i lekko przestygnąć. Dodać maślankę, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszać.

3. Krok

Składniki mokre powoli dodawać do składników suchych. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników.

4. Krok

Nagrzać gofrownicę i smarować ją lekko olejem lub masłem.

5. Krok

Wlać porcję ciasta do gofrownicy i piec około 3-4 minut, aż gofry będą złote i chrupiące.

6. Krok

Podawaj gofry natychmiast, z polewą czekoladową, bitą śmietaną lub owocami – wg własnego uznania.

Składniki
2 duży
jajka
3 łyżki
masla
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
12 łyżeczki
sody oczyszczonej
14 łyżeczki
soli
3 łyżki
cukru pudru
1 łyżeczka
waniliowego ekstraktu
Dodatkowo na wierzch, polewa czekoladowa bita śmietana owoce