REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Francuskie ziemniaki

Przepis na smaczne francuskie ziemniaki, które wszyscy uwielbiamy.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Ziemniaki gotowane w skórce Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 100 g ser twardy Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do
  • 1 szt kwaśna śmietana Dodano do
  • 1 szt kiełbasa Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Zmęczony kot Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Ziemniaki gotujemy w łupinach i obieramy po ostygnięciu.

2. Krok

Ugotujemy kiełbasę i trzy jajka.

3. Krok

W misce mieszamy kwaśną śmietanę, mleko i jajko.

4. Krok

Ziemniaki kroimy w plastry i układamy pierwszy rząd na natłuszczonym blasze.

REKLAMA
5. Krok

Posyp je solą, przyprawami i papryką.

6. Krok

Na ziemniaki kładziemy pokrojone jajka i kiełbasę.

7. Krok

Znowu przetłumaczymy ziemniaki.

8. Krok

Przelewamy wszystko sosem i posypujemy serem.

REKLAMA
9. Krok

Francuskie ziemniaki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Francuskie ziemniaki

Przepis na smaczne francuskie ziemniaki, które wszyscy uwielbiamy.

60
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Ziemniaki gotujemy w łupinach i obieramy po ostygnięciu.

2. Krok

Ugotujemy kiełbasę i trzy jajka.

3. Krok

W misce mieszamy kwaśną śmietanę, mleko i jajko.

4. Krok

Ziemniaki kroimy w plastry i układamy pierwszy rząd na natłuszczonym blasze.

5. Krok

Posyp je solą, przyprawami i papryką.

6. Krok

Na ziemniaki kładziemy pokrojone jajka i kiełbasę.

7. Krok

Znowu przetłumaczymy ziemniaki.

8. Krok

Przelewamy wszystko sosem i posypujemy serem.

9. Krok

Francuskie ziemniaki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut.

Składniki
1 kg
Ziemniaki gotowane w skórce
100 ml
mleko
100 g
ser twardy
4 szt
jajko
1 szt
kwaśna śmietana
1 szt
kiełbasa
sól i pieprz
Zmęczony kot