REKLAMA
Źródło: Enez Selvi from Getty Images
Deser kasztanowy z mascarpone
Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Korpus
- 200 g Mąka kasztanowa
- 100 g masło
- 100 g cukier
- 2 szt jajko
- 1 łyżka stołowa kakao
Nadzienie
- 250 g mascarpone
- 200 g puree z kasztanów
- 50 g cukier
- chipy czekoladowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.
2. Krok
Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.
3. Krok
Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.
4. Krok
Podziel tuńczyka na pół.
5. Krok
Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
6. Krok
Przed podaniem możesz posypać deser kakao.