REKLAMA

Źródło: Enez Selvi from Getty Images

Deser kasztanowy z mascarpone

Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Korpus

  • 200 g Mąka kasztanowa Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kakao Dodano do

Nadzienie

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 g puree z kasztanów Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • chipy czekoladowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.

2. Krok

Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.

3. Krok

Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.

4. Krok

Podziel tuńczyka na pół.

5. Krok

Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

6. Krok

Przed podaniem możesz posypać deser kakao.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy