:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GUE-XPkoAHu9_c8pNUt4/2853894ba2a3f42c01e2848b3e26e9.jpeg)
Źródło: Enez Selvi from Getty Images
Deser kasztanowy z mascarpone
Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.
Składniki
Korpus
- 200 g Mąka kasztanowa
- 100 g masło
- 100 g cukier
- 2 szt jajko
- 1 łyżka stołowa kakao
Nadzienie
- 250 g mascarpone
- 200 g puree z kasztanów
- 50 g cukier
- chipy czekoladowe
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.
Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.
Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.
Podziel tuńczyka na pół.
Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem możesz posypać deser kakao.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Deser kasztanowy z mascarpone
Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.
Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.
Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.
Podziel tuńczyka na pół.
Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem możesz posypać deser kakao.
Jak powstał ten przepis?