REKLAMA

Źródło: Enez Selvi from Getty Images

Deser kasztanowy z mascarpone

Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Korpus

  • 200 g Mąka kasztanowa Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kakao Dodano do

Nadzienie

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 g puree z kasztanów Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • chipy czekoladowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.

2. Krok

Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.

3. Krok

Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.

4. Krok

Podziel tuńczyka na pół.

REKLAMA
5. Krok

Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

6. Krok

Przed podaniem możesz posypać deser kakao.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Deser kasztanowy z mascarpone

Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.

60
Protokół
15
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.

2. Krok

Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.

3. Krok

Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.

4. Krok

Podziel tuńczyka na pół.

5. Krok

Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

6. Krok

Przed podaniem możesz posypać deser kakao.

Składniki
Korpus
200 g
Mąka kasztanowa
100 g
masło
100 g
cukier
2 szt
jajko
1 łyżka stołowa
kakao
Nadzienie
250 g
mascarpone
200 g
puree z kasztanów
50 g
cukier
chipy czekoladowe