REKLAMA
Czekoladowe ciasto ,,Kinder délice”
Miękkie, smaczne, delikatne 😍 Używałam formy o wymiarach 20 x26 cm.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Składniki
- 5 jaj
- 120 g Cukier
- 80 g Ciastka
- 40 g Kakao
- 2 łyżki Tekstu do przetłumaczenia
- 60 ml Olej
- 60 ml Olej
- Szczypta Teksty
Krem
- 250 g mascarpone
- 150 g śmietana do ubijania 40 procent
- 90 g Tekst
- Szczypta Zapachu wanilii
Czekolada na szczycie
- 100 g Czekolada
- 40 g Olej kokosowy lub masło
- 30 ml Mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ubijamy jajka z cukrem i szczyptą soli. Dodajemy olej i ubijamy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do ciasta i mieszamy.
2. Krok
Pieczemy w 180 ° C przez około 10 minut.
3. Krok
Po upieczeniu biszkoptu przekrawamy go na pół pionowo.
4. Krok
Krem:
5. Krok
Ubij mascarpone, śmietanę i kawkę do gładkiej konsystencji. Możemy dodać wanilię.
6. Krok
Przekrojenie ciała, nałożyć krem i przykryć drugą warstwą ciasta. Polewać rozpuszczoną czekoladą (z olejem kokosowym lub masłem) i schłodzić.
7. Krok
Smacznego 😍❤️🍫