REKLAMA
Croissant przepis

Croissant przepis

Domowy przepis na pyszne maślane rogaliki.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 212 kubki Zwykła mąka Dodano do
  • 14 kubki Oleje Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 2 łyżeczka Drożdże instant Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 13 kubki Ciepłe mleko Dodano do
  • 12 kubki Zmiękczone masło Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Umieść wszystkie składniki oprócz masła w dużej misce i zacznij wyrabiać ciasto.

Croissant przepis - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

2. Krok

Przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę i pokroić na więcej części, co najmniej osiem.

Croissant przepis - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

3. Krok

Rozwałkuj poszczególne części i posmaruj masłem na całej powierzchni. Ułóż je jeden na drugim.

Croissant przepis - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

4. Krok

Teraz rozwałkuj je ponownie i pokrój w trójkąty. Zwiń każdy trójkąt w kształt rogalika. Umieść na blasze do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor. Przed pieczeniem posmaruj rogaliki roztrzepanym jajkiem.

Croissant przepis - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image lucia.priedhorska

Croissant przepis

Domowy przepis na pyszne maślane rogaliki.

90
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Umieść wszystkie składniki oprócz masła w dużej misce i zacznij wyrabiać ciasto.

2. Krok

Przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę i pokroić na więcej części, co najmniej osiem.

3. Krok

Rozwałkuj poszczególne części i posmaruj masłem na całej powierzchni. Ułóż je jeden na drugim.

4. Krok

Teraz rozwałkuj je ponownie i pokrój w trójkąty. Zwiń każdy trójkąt w kształt rogalika. Umieść na blasze do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor. Przed pieczeniem posmaruj rogaliki roztrzepanym jajkiem.

Składniki
212 kubki
Zwykła mąka
14 kubki
Oleje
2 łyżka stołowa
cukier kryształ
2 łyżeczka
Drożdże instant
12 łyżeczka
sól
13 kubki
Ciepłe mleko
12 kubki
Zmiękczone masło