REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Ciasto ze mąki speltowej z twarogiem

Przepis na zdrowe ciasto ze mąki speltowej z twarogiem i owocami.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Koszyk

  • 300 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 2 szt duże jajka Dodano do
  • 120 g cukier Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
  • 250 ml mleko Dodano do
  • 100 ml olej roślinny Dodano do

Nadzienie

  • 500 g Twaróg Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do

#Narzędzia ##funkcje przestrzeń nazw funkcje { // Zapisz przetłumaczony tekst typ zapisz_tłumaczenie = (_: { tekst: string, }) => any; } // przestrzeń nazw funkcje

  • owoce Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 175 ° C i przygotuj blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.

2. Krok

Wymieszaj ciasto. Połącz jajka i cukier w jednej misce i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Następnie dodaj mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj mleko i olej i wszystko dobrze wymieszaj.

4. Krok

Przygotuj nadzienie z twarogu. Twaróg, cukier i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką masę serową.

REKLAMA
5. Krok

Wylej często do brytfanny i na wierzch połóż borówki lub czarne maliny.

6. Krok

Nałożyć także na górę nadzienie i piec ciasto w piekarniku przez około 40 minut.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Ciasto ze mąki speltowej z twarogiem

Przepis na zdrowe ciasto ze mąki speltowej z twarogiem i owocami.

90
Protokół
10
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 175 ° C i przygotuj blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.

2. Krok

Wymieszaj ciasto. Połącz jajka i cukier w jednej misce i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Następnie dodaj mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj mleko i olej i wszystko dobrze wymieszaj.

4. Krok

Przygotuj nadzienie z twarogu. Twaróg, cukier i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką masę serową.

5. Krok

Wylej często do brytfanny i na wierzch połóż borówki lub czarne maliny.

6. Krok

Nałożyć także na górę nadzienie i piec ciasto w piekarniku przez około 40 minut.

Składniki
Koszyk
300 g
mąka orkiszowa
2 szt
duże jajka
120 g
cukier
1 szt
Proszek do pieczenia
250 ml
mleko
100 ml
olej roślinny
Nadzienie
500 g
Twaróg
100 g
cukier
1 szt
cukier waniliowy
#Narzędzia ##funkcje przestrzeń nazw funkcje { // Zapisz przetłumaczony tekst typ zapisz_tłumaczenie = (_: { tekst: string, }) => any; } // przestrzeń nazw funkcje
owoce