REKLAMA

Źródło: AnaLajlar from Canva

Ciasto czekoladowo-truskawkowe

Przepis na proste i pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Krem:

  • 500 gramy Twaróg Dodano do
  • 250 ml Bita śmietana Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do

Na ciele:

  • 200 gramy Zmielone orzechy Dodano do
  • 200 gramy cukier puder Dodano do
  • 100 gramy Zwykła mąka Dodano do
  • 4 Kawałki jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 200 gramy Rozpuszczona ciemna czekolada Dodano do

Inne:

  • 250 gramy świeże truskawki Dodano do
  • Orzechy Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj korpus. W misce wymieszaj zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia.

2. Krok

Następnie dodaj jajka i 100 g rozpuszczonej czekolady i wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut.

4. Krok

Po upieczeniu i ostygnięciu przekrój ciasto na 2 części.

REKLAMA
5. Krok

W międzyczasie przygotować krem. Twarożek wymieszać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

6. Krok

Sklej skorupki kremem i polej ciasto pozostałą czekoladą.

7. Krok

Pozostaw ciasto w lodówce na co najmniej godzinę do zastygnięcia, a następnie udekoruj truskawkami i orzechami.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Ciasto czekoladowo-truskawkowe

Przepis na proste i pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe

120
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Najpierw przygotuj korpus. W misce wymieszaj zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia.

2. Krok

Następnie dodaj jajka i 100 g rozpuszczonej czekolady i wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut.

4. Krok

Po upieczeniu i ostygnięciu przekrój ciasto na 2 części.

5. Krok

W międzyczasie przygotować krem. Twarożek wymieszać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

6. Krok

Sklej skorupki kremem i polej ciasto pozostałą czekoladą.

7. Krok

Pozostaw ciasto w lodówce na co najmniej godzinę do zastygnięcia, a następnie udekoruj truskawkami i orzechami.

Składniki
Krem:
500 gramy
Twaróg
250 ml
Bita śmietana
100 g
cukier puder
Na ciele:
200 gramy
Zmielone orzechy
200 gramy
cukier puder
100 gramy
Zwykła mąka
4 Kawałki
jajka
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
200 gramy
Rozpuszczona ciemna czekolada
Inne:
250 gramy
świeże truskawki
Orzechy