REKLAMA

Źródło: AnaLajlar from Canva

Ciasto czekoladowo-truskawkowe

Przepis na proste i pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Krem:

  • 500 gramy Twaróg Dodano do
  • 250 ml Bita śmietana Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do

Na ciele:

  • 200 gramy Zmielone orzechy Dodano do
  • 200 gramy cukier puder Dodano do
  • 100 gramy Zwykła mąka Dodano do
  • 4 Kawałki jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 200 gramy Rozpuszczona ciemna czekolada Dodano do

Inne:

  • 250 gramy świeże truskawki Dodano do
  • Orzechy Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj korpus. W misce wymieszaj zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia.

2. Krok

Następnie dodaj jajka i 100 g rozpuszczonej czekolady i wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut.

4. Krok

Po upieczeniu i ostygnięciu przekrój ciasto na 2 części.

5. Krok

W międzyczasie przygotować krem. Twarożek wymieszać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

6. Krok

Sklej skorupki kremem i polej ciasto pozostałą czekoladą.

7. Krok

Pozostaw ciasto w lodówce na co najmniej godzinę do zastygnięcia, a następnie udekoruj truskawkami i orzechami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy