:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Hz0hdo4aUbC5kYG1_m3r/13bcd7d8d5a5c904f0eaf33ee13936.jpeg)
Źródło: AnaLajlar from Canva
Ciasto czekoladowo-truskawkowe
Przepis na proste i pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe
Składniki
Krem:
- 500 gramy Twaróg
- 250 ml Bita śmietana
- 100 g cukier puder
Na ciele:
- 200 gramy Zmielone orzechy
- 200 gramy cukier puder
- 100 gramy Zwykła mąka
- 4 Kawałki jajka
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 200 gramy Rozpuszczona ciemna czekolada
Inne:
- 250 gramy świeże truskawki
- Orzechy
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Najpierw przygotuj korpus. W misce wymieszaj zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia.
Następnie dodaj jajka i 100 g rozpuszczonej czekolady i wszystko dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut.
Po upieczeniu i ostygnięciu przekrój ciasto na 2 części.
W międzyczasie przygotować krem. Twarożek wymieszać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.
Sklej skorupki kremem i polej ciasto pozostałą czekoladą.
Pozostaw ciasto w lodówce na co najmniej godzinę do zastygnięcia, a następnie udekoruj truskawkami i orzechami.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Ciasto czekoladowo-truskawkowe
Przepis na proste i pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe
Najpierw przygotuj korpus. W misce wymieszaj zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia.
Następnie dodaj jajka i 100 g rozpuszczonej czekolady i wszystko dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut.
Po upieczeniu i ostygnięciu przekrój ciasto na 2 części.
W międzyczasie przygotować krem. Twarożek wymieszać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.
Sklej skorupki kremem i polej ciasto pozostałą czekoladą.
Pozostaw ciasto w lodówce na co najmniej godzinę do zastygnięcia, a następnie udekoruj truskawkami i orzechami.
Jak powstał ten przepis?