REKLAMA

Chleb z gara

Jest dość pracochłonny ale smaczny . Chleb z gara chodź raz każdy z nas musi upiec . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/04/chleb-z-gara-chleb-z-gara-chodz-raz.html

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 750 g mąki pszennej Dodano do
  • 25 g świeżych drożdży g suszonych Dodano do
  • 12 łyżeczki cukru Dodano do
  • 2 łyżeczki płaski soli Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Wszystko razem wkładamy do jednej miski i mieszamy łyżką . odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia . Ponownie zagnieść ciasto i ponownie zostawić go na 30 minut do wyrośnięcia .

2. Krok

Nagrzać piekarnik wraz z garnkiem ,może być naczynie żaroodporne z przykrywką w 220 ° C do gorącego wrzucić ciasto i przykryć .

3. Krok

Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 ° C przez około 35 minut . Potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 30 minut ( do zrumienienia ) .

4. Krok

Garnek o średnicy ø 21 cm , może być naczynie żaroodporne //

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gabciak

Chleb z gara

Jest dość pracochłonny ale smaczny . Chleb z gara chodź raz każdy z nas musi upiec . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/04/chleb-z-gara-chleb-z-gara-chodz-raz.html

130
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Wszystko razem wkładamy do jednej miski i mieszamy łyżką . odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia . Ponownie zagnieść ciasto i ponownie zostawić go na 30 minut do wyrośnięcia .

2. Krok

Nagrzać piekarnik wraz z garnkiem ,może być naczynie żaroodporne z przykrywką w 220 ° C do gorącego wrzucić ciasto i przykryć .

3. Krok

Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 ° C przez około 35 minut . Potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 30 minut ( do zrumienienia ) .

4. Krok

Garnek o średnicy ø 21 cm , może być naczynie żaroodporne //

Składniki
750 g
mąki pszennej
25 g
świeżych drożdży g suszonych
12 łyżeczki
cukru
2 łyżeczki
płaski soli
1 Łyżka
oleju