REKLAMA

Źródło: FB: Jedlo je krásne

Brzoskwiniowa babka

Smaczna i prosta brzoskwiniowa babka, która jest świetnym letnim deserem. Możesz ją łatwo przygotować z łatwo dostępnych składników.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Koszyk

  • 250 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 1 opakowanie Proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 125 g masło Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do

Zawartość

  • 6 szt Brzoskwinia Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw przygotowujemy składniki na ciasto. Przesiewamy mąkę do większej miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko dobrze mieszamy.

2. Krok

Obieramy brzoskwinie, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Krok

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką formy. Na cieście równomiernie rozkładamy pokrojone brzoskwinie.

4. Krok

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 40 minut. Przed końcem pieczenia ciasto wbijamy patyczkiem, jeśli nie zostanie na nim ciasto, jest gotowe.

REKLAMA
5. Krok

Pozwólmy jej ostygnąć i posypmy cukrem pudrem.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Brzoskwiniowa babka

Smaczna i prosta brzoskwiniowa babka, która jest świetnym letnim deserem. Możesz ją łatwo przygotować z łatwo dostępnych składników.

60
Protokół
8
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Najpierw przygotowujemy składniki na ciasto. Przesiewamy mąkę do większej miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko dobrze mieszamy.

2. Krok

Obieramy brzoskwinie, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Krok

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką formy. Na cieście równomiernie rozkładamy pokrojone brzoskwinie.

4. Krok

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 40 minut. Przed końcem pieczenia ciasto wbijamy patyczkiem, jeśli nie zostanie na nim ciasto, jest gotowe.

5. Krok

Pozwólmy jej ostygnąć i posypmy cukrem pudrem.

Składniki
Koszyk
250 g
mąka zwykła specjalna
200 g
cukier
1 opakowanie
Proszek do pieczenia
2 szt
jajko
125 g
masło
150 ml
mleko
Zawartość
6 szt
Brzoskwinia