REKLAMA

Źródło: FB: Recepty co vařily naše babičky

Biszkopt z owocami

Przepis na super szybkie i świeże ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 6 szt jaj Dodano do
  • 180 g Cukier Dodano do
  • 150 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 opakowanie cukru waniliowego Dodano do
  • 1 łyżka proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżki Cukier puder Dodano do
  • 1 Łyżka Kakao Dodano do
  • brzoskwinie Dodano do
  • orzechy włoskie Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i przygotowujemy formę do pieczenia.

2. Krok

W misce oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka na sztywno.

3. Krok

Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy mieszaninę.

4. Krok

Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli mieszamy, aż wszystko się połączy.

5. Krok

Ciasto dzielimy na pół i do jednej dodajemy kakao.

6. Krok

Tak przygotowane ciasto wlewamy na przemian do wysmarowanej formy do pieczenia.

7. Krok

Na wierzch kładziemy brzoskwinie i posypujemy je orzechami włoskimi.

8. Krok

Ciasto pieczemy około 25 minut.

9. Krok

Po upieczeniu zostawiamy go do ostygnięcia i posypujemy go cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy