REKLAMA
Źródło: FB: Recepty co vařily naše babičky
Biszkopt z owocami
Przepis na super szybkie i świeże ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
- 6 szt jaj
- 180 g Cukier
- 150 g mąka zwykła specjalna
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki Cukier puder
- 1 Łyżka Kakao
- brzoskwinie
- orzechy włoskie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i przygotowujemy formę do pieczenia.
2. Krok
W misce oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka na sztywno.
3. Krok
Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy mieszaninę.
4. Krok
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli mieszamy, aż wszystko się połączy.
5. Krok
Ciasto dzielimy na pół i do jednej dodajemy kakao.
6. Krok
Tak przygotowane ciasto wlewamy na przemian do wysmarowanej formy do pieczenia.
7. Krok
Na wierzch kładziemy brzoskwinie i posypujemy je orzechami włoskimi.
8. Krok
Ciasto pieczemy około 25 minut.
9. Krok
Po upieczeniu zostawiamy go do ostygnięcia i posypujemy go cukrem pudrem.