REKLAMA

Biszkopt uniwersalny

Ten łatwy przepis na ciasto jest moim ulubionym, ponieważ jest naprawdę nieskomplikowany, a rezultat jest zawsze niesamowity.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 ks jajka Dodano do
  • 180 g cukier kryształ Dodano do
  • 140 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 40 g kakao Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Polecam użyć tortownicy o średnicy 20-23 cm.

2. Krok

Umieść jajka i cukier w misce i zacznij ubijać. Stopniowo dodawaj mąkę, kakao w proszku i szczyptę soli, przesiewając przez sito, aby uzyskać naprawdę miękkie ciasto.

3. Krok

Wymieszaj wszystko razem, aby uzyskać gładkie ciasto, ale nie ugniataj go zbyt długo, aby nie stało się twarde tuż po upieczeniu. Wlej gotowe ciasto do przygotowanej formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

4. Krok

Pozwól upieczonemu ciastu ostygnąć bezpośrednio w formie, a następnie możesz je pokroić i wypełnić według własnego gustu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy