REKLAMA

Biszkopt uniwersalny

Ten łatwy przepis na ciasto jest moim ulubionym, ponieważ jest naprawdę nieskomplikowany, a rezultat jest zawsze niesamowity.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 ks jajka Dodano do
  • 180 g cukier kryształ Dodano do
  • 140 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 40 g kakao Dodano do
  • szczypta soli Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Polecam użyć tortownicy o średnicy 20-23 cm.

2. Krok

Umieść jajka i cukier w misce i zacznij ubijać. Stopniowo dodawaj mąkę, kakao w proszku i szczyptę soli, przesiewając przez sito, aby uzyskać naprawdę miękkie ciasto.

3. Krok

Wymieszaj wszystko razem, aby uzyskać gładkie ciasto, ale nie ugniataj go zbyt długo, aby nie stało się twarde tuż po upieczeniu. Wlej gotowe ciasto do przygotowanej formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

4. Krok

Pozwól upieczonemu ciastu ostygnąć bezpośrednio w formie, a następnie możesz je pokroić i wypełnić według własnego gustu.

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Biszkopt uniwersalny

Ten łatwy przepis na ciasto jest moim ulubionym, ponieważ jest naprawdę nieskomplikowany, a rezultat jest zawsze niesamowity.

55
Protokół
1
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Najpierw przygotuj tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Polecam użyć tortownicy o średnicy 20-23 cm.

2. Krok

Umieść jajka i cukier w misce i zacznij ubijać. Stopniowo dodawaj mąkę, kakao w proszku i szczyptę soli, przesiewając przez sito, aby uzyskać naprawdę miękkie ciasto.

3. Krok

Wymieszaj wszystko razem, aby uzyskać gładkie ciasto, ale nie ugniataj go zbyt długo, aby nie stało się twarde tuż po upieczeniu. Wlej gotowe ciasto do przygotowanej formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

4. Krok

Pozwól upieczonemu ciastu ostygnąć bezpośrednio w formie, a następnie możesz je pokroić i wypełnić według własnego gustu.

Składniki
6 ks
jajka
180 g
cukier kryształ
140 g
mąka zwykła specjalna
40 g
kakao
szczypta soli