REKLAMA

Źródło: Pexels

Beza

Przepis na podstawową bezę, z której można zrobić przepyszny deser, dodając np. krem i owoce albo czekoladę i orzechy.

REKLAMA
TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Przepis można znaleźć w tym artykule

TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Składniki

porcje
14
  • 4 białka jaj Dodano do
  • 1 szklanka cukru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

Piekarnik nagrzej do 150-160 stopni C i przygotuj dużą formę do pieczenia, wyłożoną papierem.

2. Krok

W misce robota elektrycznego lub przy użyciu miksera ubij białka z cukrem, octem jabłkowym, cukrem waniliowym i solą na sztywną pianę.

3. Krok

Przełóż pianę na przygotowaną formę i równomiernie rozprowadź ją po całej powierzchni.

4. Krok

Wstaw do piekarnika i piecz przez 1,5-2 godziny, aż beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a w środku wilgotna.

5. Krok

Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy