REKLAMA

Źródło: Pexels

Beza

Przepis na podstawową bezę, z której można zrobić przepyszny deser, dodając np. krem i owoce albo czekoladę i orzechy.

REKLAMA
TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Przepis można znaleźć w tym artykule

TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Składniki

porcje
14
  • 4 białka jaj Dodano do
  • 1 szklanka cukru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

Piekarnik nagrzej do 150-160 stopni C i przygotuj dużą formę do pieczenia, wyłożoną papierem.

2. Krok

W misce robota elektrycznego lub przy użyciu miksera ubij białka z cukrem, octem jabłkowym, cukrem waniliowym i solą na sztywną pianę.

3. Krok

Przełóż pianę na przygotowaną formę i równomiernie rozprowadź ją po całej powierzchni.

4. Krok

Wstaw do piekarnika i piecz przez 1,5-2 godziny, aż beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a w środku wilgotna.

REKLAMA
5. Krok

Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image DR_ED

Beza

Przepis na podstawową bezę, z której można zrobić przepyszny deser, dodając np. krem i owoce albo czekoladę i orzechy.

140
Protokół
14
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Piekarnik nagrzej do 150-160 stopni C i przygotuj dużą formę do pieczenia, wyłożoną papierem.

2. Krok

W misce robota elektrycznego lub przy użyciu miksera ubij białka z cukrem, octem jabłkowym, cukrem waniliowym i solą na sztywną pianę.

3. Krok

Przełóż pianę na przygotowaną formę i równomiernie rozprowadź ją po całej powierzchni.

4. Krok

Wstaw do piekarnika i piecz przez 1,5-2 godziny, aż beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a w środku wilgotna.

5. Krok

Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Składniki
4
białka jaj
1
szklanka cukru
1
łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny
1
łyżeczka cukru waniliowego
14
łyżeczki soli