:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/9mDUxxqSv2nNlmboeYQF/4c6c85dfe24b02c4617af550b68653.png)
Źródło: dulezidar via iStockPhotos
Zupa z kapusty włoskiej
Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!
Składniki
- 1 Kawałek Kapusta włoska
- 2 Kawałek ziemniaki
- 1 Kawałek cebula
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 l bulion warzywny
- 200 Gram Kostka szynki
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.
Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.
Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.
Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.
Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.
Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.
Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Zupa z kapusty włoskiej
Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!
Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.
Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.
Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.
Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.
Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.
Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.
Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.
Jak powstał ten przepis?