REKLAMA
Źródło: dulezidar via iStockPhotos
Zupa z kapusty włoskiej
Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Kawałek Kapusta włoska
- 2 Kawałek ziemniaki
- 1 Kawałek cebula
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 l bulion warzywny
- 200 Gram Kostka szynki
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.
2. Krok
Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.
3. Krok
Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.
4. Krok
Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
5. Krok
Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.
6. Krok
Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.
7. Krok
Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.
8. Krok
Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.