REKLAMA

Źródło: dulezidar via iStockPhotos

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Kawałek Kapusta włoska Dodano do
  • 2 Kawałek ziemniaki Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do
  • 2 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 l bulion warzywny Dodano do
  • 200 Gram Kostka szynki Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.

2. Krok

Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.

3. Krok

Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.

4. Krok

Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.

REKLAMA
5. Krok

Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.

6. Krok

Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.

7. Krok

Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.

8. Krok

Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gretarezepte

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

45
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.

2. Krok

Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.

3. Krok

Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.

4. Krok

Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.

5. Krok

Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.

6. Krok

Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.

7. Krok

Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.

8. Krok

Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.

Składniki
1 Kawałek
Kapusta włoska
2 Kawałek
ziemniaki
1 Kawałek
cebula
2 Łyżka
oliwa z oliwek
1 l
bulion warzywny
200 Gram
Kostka szynki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz