REKLAMA

Źródło: dulezidar via iStockPhotos

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Kawałek Kapusta włoska Dodano do
  • 2 Kawałek ziemniaki Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do
  • 2 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 l bulion warzywny Dodano do
  • 200 Gram Kostka szynki Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do przygotowania zupy z kapusty włoskiej przygotuj wszystkie składniki.

2. Krok

Umyć kapustę włoską i pokroić w paski.

3. Krok

Pokrój cebulę i ziemniaki na kostkę.

4. Krok

Podgrzewaj oliwę z oliwek w dużym garnku i smaż pokrojoną w kostkę cebulę.

5. Krok

Dodaj szynkę i ziemniaki, a następnie krótko je podsmaż.

6. Krok

Teraz dodaj kapustę włoską i dusić, aż zmięknie.

7. Krok

Dodaj wywar warzywny i gotuj zupę przez 20 minut.

8. Krok

Dopraw kapuśniak według smaku solą i pieprzem, a następnie podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy