REKLAMA

Źródło: wmaster890 via Getty Images

Zupa z cukinii i bazylii

Orzeźwiająca, zielona zupa doskonale podkreślająca smaki cukinii i bazylii. Idealna na smaczny obiad lub lekką kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Kawałek cukinia Dodano do
  • 1 Konfederacja bazylia Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do
  • 2 Kawałek ząbek czosnku Dodano do
  • 1 l bulion warzywny Dodano do
  • 2 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Aby przygotować zupę z cukinii i bazylii, najpierw obierz i pokrój w kostkę cukinię, cebulę i czosnek.

2. Krok

Podgrzewamy oliwę z oliwek w dużym garnku, smażymy w niej pokrojoną cebulę i czosnek.

3. Krok

Dodaj cukinię i krótko smaż.

4. Krok

Zalej wywarem warzywnym i doprowadź do wrzenia.

REKLAMA
5. Krok

Zrywaj liście bazylii, dodaj do zupy i gotuj wszystko przez 20 minut.

6. Krok

Zmiksować zupę blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.

7. Krok

Podawaj zupę z cukinii i bazylii na gorąco, z odrobiną świeżej bazylii jako ozdoby.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gretarezepte

Zupa z cukinii i bazylii

Orzeźwiająca, zielona zupa doskonale podkreślająca smaki cukinii i bazylii. Idealna na smaczny obiad lub lekką kolację.

35
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Aby przygotować zupę z cukinii i bazylii, najpierw obierz i pokrój w kostkę cukinię, cebulę i czosnek.

2. Krok

Podgrzewamy oliwę z oliwek w dużym garnku, smażymy w niej pokrojoną cebulę i czosnek.

3. Krok

Dodaj cukinię i krótko smaż.

4. Krok

Zalej wywarem warzywnym i doprowadź do wrzenia.

5. Krok

Zrywaj liście bazylii, dodaj do zupy i gotuj wszystko przez 20 minut.

6. Krok

Zmiksować zupę blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.

7. Krok

Podawaj zupę z cukinii i bazylii na gorąco, z odrobiną świeżej bazylii jako ozdoby.

Składniki
2 Kawałek
cukinia
1 Konfederacja
bazylia
1 Kawałek
cebula
2 Kawałek
ząbek czosnku
1 l
bulion warzywny
2 Łyżka
oliwa z oliwek
1 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
pieprz