REKLAMA

Źródło: lenazap from Getty Images Signature

Zupa z ciecierzycy

Odżywcza i smaczna zupa, którą łatwo przygotujesz. Ciecierzyca jest bogata w białko i błonnik, więc ta zupa doskonale nasyci.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 200 g ciecierzyca Dodano do
  • 2 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt Ząbek czosnku Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej roślinny Dodano do

Przyprawy i zioła

  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka Majeranek Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Namoczyć ciecierzycę w wodzie i zostawić na noc.

2. Krok

Obierz cebulę, marchew i czosnek, a następnie pokrój je na małe kawałki.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną warzywa. Smaż, aż warzywa zaczną się lekko brązowić.

4. Krok

Dodaj namoczoną i przepłukaną ciecierzycę do patelni i wymieszaj.

REKLAMA
5. Krok

Zalej wszystko wodą, dodaj sól, pieprz i majeranek.

6. Krok

Gotuj zupę na średnim ogniu przez około 30 minut, lub do czasu, aż ciecierzyca nie będzie miękka.

7. Krok

Przed podaniem, pozostaw zupę na kilka minut do odstępu. Podawaj ciepło, posypane natką pietruszki.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Zupa z ciecierzycy

Odżywcza i smaczna zupa, którą łatwo przygotujesz. Ciecierzyca jest bogata w białko i błonnik, więc ta zupa doskonale nasyci.

45
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Namoczyć ciecierzycę w wodzie i zostawić na noc.

2. Krok

Obierz cebulę, marchew i czosnek, a następnie pokrój je na małe kawałki.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną warzywa. Smaż, aż warzywa zaczną się lekko brązowić.

4. Krok

Dodaj namoczoną i przepłukaną ciecierzycę do patelni i wymieszaj.

5. Krok

Zalej wszystko wodą, dodaj sól, pieprz i majeranek.

6. Krok

Gotuj zupę na średnim ogniu przez około 30 minut, lub do czasu, aż ciecierzyca nie będzie miękka.

7. Krok

Przed podaniem, pozostaw zupę na kilka minut do odstępu. Podawaj ciepło, posypane natką pietruszki.

Składniki
Główne składniki
200 g
ciecierzyca
2 szt
marchewki
1 szt
The Onion
2 szt
Ząbek czosnku
1 l
woda
2 łyżka stołowa
olej roślinny
Przyprawy i zioła
1 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka
Majeranek