REKLAMA

Źródło: wmaster890 from Getty Images

Zupa szparagowa z kremem

Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Szparagi Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 50 g Masło Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • 250 ml Krem do gotowania Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.

2. Krok

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.

4. Krok

Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.

REKLAMA
5. Krok

Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

6. Krok

Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Zupa szparagowa z kremem

Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.

60
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.

2. Krok

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.

4. Krok

Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.

5. Krok

Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

6. Krok

Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.

Składniki
500 g
Szparagi
1 szt
The Onion
2 goździki
Czosnek
50 g
Masło
1 l
Bulion warzywny
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
250 ml
Krem do gotowania
gałka muszkatołowa