REKLAMA

Źródło: wmaster890 from Getty Images

Zupa szparagowa z kremem

Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Szparagi Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 50 g Masło Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • 250 ml Krem do gotowania Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.

2. Krok

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.

4. Krok

Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.

5. Krok

Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

6. Krok

Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy