:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DRmAD5QgngZSN-nAOt8z/e6cbf2fe39195024957f13eae67e82.jpeg)
Źródło: wmaster890 from Getty Images
Zupa szparagowa z kremem
Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.
Składniki
- 500 g Szparagi
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 50 g Masło
- 1 l Bulion warzywny
- Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
- 250 ml Krem do gotowania
- gałka muszkatołowa
Najnowsze ulotki
Procedura
Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.
Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.
Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.
Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.
Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Zupa szparagowa z kremem
Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.
Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.
Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.
Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.
Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.
Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.
Jak powstał ten przepis?