REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg pieczarek Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 kostki masło Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image DR_ED

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

30
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Składniki
1 kg
pieczarek
1
cebula
2
ząbki czosnku
12 kostki
masło
sól i pieprz dla smaku