REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg pieczarek Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 kostki masło Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy