REKLAMA

Zupa marchewkowa

Prosta zupa marchewkowa odpowiednia dla dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Olej słonecznikowy Dodano do
  • 1 średnia cebula Dodano do
  • 1 łyżeczka Cebula w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka Drobno starty imbir Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 Większe marchewki Dodano do
  • Skórka z połowy cytryny Dodano do
  • 150 ml Pokrojone pomidory w puszce Dodano do
  • 3 kubki Rosół z kurczaka Dodano do
  • Sok z połowy cytryny Dodano do
  • 100 ml śmietanka kokosowa (lub śmietanka do gotowania) Dodano do
  • Garść świeża pietruszka Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Zacznij od podsmażenia drobno posiekanej cebuli na maśle i oleju w rondelku. Po 5 minutach dodać cebulę w proszku, starty imbir i posiekany czosnek. Smażyć przez minutę i dodać pokrojoną marchewkę i skórkę z cytryny, mieszać przez 2 minuty.

2. Krok

Gotową zupę zalać pokrojonymi pomidorami z sokiem i bulionem drobiowym. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 20 minut.

3. Krok

Zmiksuj ugotowaną zupę blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec do gotowej zupy dodać sok z połowy cytryny i śmietankę kokosową. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Zupa jest również pyszna następnego dnia. Smacznego.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image David719

Zupa marchewkowa

Prosta zupa marchewkowa odpowiednia dla dzieci.

45
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Zacznij od podsmażenia drobno posiekanej cebuli na maśle i oleju w rondelku. Po 5 minutach dodać cebulę w proszku, starty imbir i posiekany czosnek. Smażyć przez minutę i dodać pokrojoną marchewkę i skórkę z cytryny, mieszać przez 2 minuty.

2. Krok

Gotową zupę zalać pokrojonymi pomidorami z sokiem i bulionem drobiowym. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 20 minut.

3. Krok

Zmiksuj ugotowaną zupę blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec do gotowej zupy dodać sok z połowy cytryny i śmietankę kokosową. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Zupa jest również pyszna następnego dnia. Smacznego.

Składniki
2 łyżka stołowa
masło
2 łyżka stołowa
Olej słonecznikowy
1
średnia cebula
1 łyżeczka
Cebula w proszku
1 łyżeczka
Drobno starty imbir
4 goździki
czosnek
2
Większe marchewki
Skórka z połowy cytryny
150 ml
Pokrojone pomidory w puszce
3 kubki
Rosół z kurczaka
Sok z połowy cytryny
100 ml
śmietanka kokosowa (lub śmietanka do gotowania)
Garść
świeża pietruszka
Sól i mielony czarny pieprz