REKLAMA

Źródło: Freepik

Zapiekanka makaronowa z cheeseburgerem i wołowiną

Cheeseburger Pasta Bake to ciepłe i sycące danie, łączące w sobie najlepsze elementy pysznego cheeseburgera i zapiekanego makaronu.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 900 g mielona wołowina Dodano do
  • 1 żółta cebula, pokrojona w kostkę Dodano do
  • 3 ząbki Czosnek, mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do
  • 2 filiżanki Suchy makaron kolanka Dodano do
  • 2 puszki Skondensowana zupa serowa cheddar Dodano do
  • 1 puszka pomidory pokrojone w kostkę Dodano do
  • 2 filiżanki Rozdrobniony ser cheddar Dodano do
  • 14 filiżanka Posiekane ogórki Dodano do
  • 14 filiżanka keczup Dodano do
  • 14 filiżanka Musztarda Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F), a gdy piekarnik się nagrzeje, zacznij gotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ale oto wskazówka z własnego doświadczenia: gotuj go o 2-3 minuty krócej niż zalecany czas al dente. Makaron będzie się dalej gotował w piekarniku, aby osiągnąć idealną konsystencję.

2. Krok

Na średnim ogniu smażyć mieloną wołowinę na dużej patelni, aż przestanie być różowa. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, mielony czosnek, sól i pieprz, gotując, aż cebula stanie się przezroczysta. Ten krok nadaje potrawie wspaniałą głębię smaku, która naprawdę naśladuje smak tradycyjnego cheeseburgera.

3. Krok

Wymieszaj skondensowaną zupę serową cheddar, pokrojone w kostkę pomidory i ugotowany makaron na patelni z wołowiną, idealnie łącząc makaron i elementy cheeseburgera. Zupa doda potrawie kremowej konsystencji, nadając jej pożądany komfortowy charakter.

4. Krok

Wlej całą mieszankę do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, a następnie posyp rozdrobnionym cheddarem na wierzchu.

REKLAMA
5. Krok

Piec przez około 20 minut, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać. Bulgoczący ser nada potrawie kuszący aromat, dzięki czemu warto będzie czekać.

6. Krok

Po upieczeniu, przed podaniem posyp posiekanymi piklami, ketchupem i musztardą. Zaufaj mi, te ostatnie poprawki nie sprawią, że danie będzie rozmoczone, ale zamiast tego będzie naśladować prawdziwe doświadczenie cheeseburgera w każdym kęsie!

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Tammers

Zapiekanka makaronowa z cheeseburgerem i wołowiną

Cheeseburger Pasta Bake to ciepłe i sycące danie, łączące w sobie najlepsze elementy pysznego cheeseburgera i zapiekanego makaronu.

60
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F), a gdy piekarnik się nagrzeje, zacznij gotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ale oto wskazówka z własnego doświadczenia: gotuj go o 2-3 minuty krócej niż zalecany czas al dente. Makaron będzie się dalej gotował w piekarniku, aby osiągnąć idealną konsystencję.

2. Krok

Na średnim ogniu smażyć mieloną wołowinę na dużej patelni, aż przestanie być różowa. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, mielony czosnek, sól i pieprz, gotując, aż cebula stanie się przezroczysta. Ten krok nadaje potrawie wspaniałą głębię smaku, która naprawdę naśladuje smak tradycyjnego cheeseburgera.

3. Krok

Wymieszaj skondensowaną zupę serową cheddar, pokrojone w kostkę pomidory i ugotowany makaron na patelni z wołowiną, idealnie łącząc makaron i elementy cheeseburgera. Zupa doda potrawie kremowej konsystencji, nadając jej pożądany komfortowy charakter.

4. Krok

Wlej całą mieszankę do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, a następnie posyp rozdrobnionym cheddarem na wierzchu.

5. Krok

Piec przez około 20 minut, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać. Bulgoczący ser nada potrawie kuszący aromat, dzięki czemu warto będzie czekać.

6. Krok

Po upieczeniu, przed podaniem posyp posiekanymi piklami, ketchupem i musztardą. Zaufaj mi, te ostatnie poprawki nie sprawią, że danie będzie rozmoczone, ale zamiast tego będzie naśladować prawdziwe doświadczenie cheeseburgera w każdym kęsie!

Składniki
900 g
mielona wołowina
1
żółta cebula, pokrojona w kostkę
3 ząbki
Czosnek, mielony
1 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
pieprz
2 filiżanki
Suchy makaron kolanka
2 puszki
Skondensowana zupa serowa cheddar
1 puszka
pomidory pokrojone w kostkę
2 filiżanki
Rozdrobniony ser cheddar
14 filiżanka
Posiekane ogórki
14 filiżanka
keczup
14 filiżanka
Musztarda