:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qzALGwv_B2grbiG4nzU6/fe8d7445a257fa3346a3278d5df3e3.jpeg)
Źródło: Joshua Resnick from Canva
Wołowina z warzywami po chińsku
Klasyczne danie kuchni chińskiej, idealne na szybki, codzienny obiad lub kolację.
Składniki
- 500 g wołowina
- 2 Sztuka Papryka
- 4 łyżki sos sojowy
- 1 Łyżka cukier
- 2 zęby czosnek
- Mieszanka warzywna
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Pokrój wołowinę w cienkie plasterki, a następnie przypraw do smaku. W międzyczasie pokrój warzywa na kawałki o podobnej wielkości.
W dużym woku lub głębokiej patelni, rozgrzej olej. Dodaj wołowinę i smaż, aż stanie się brązowa. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż razem przez kolejne 2-3 minuty.
Dodaj sos sojowy, cukier i posiekany czosnek do mieszanki wołowiny i warzyw. Smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Wołowina z warzywami po chińsku
Klasyczne danie kuchni chińskiej, idealne na szybki, codzienny obiad lub kolację.
Pokrój wołowinę w cienkie plasterki, a następnie przypraw do smaku. W międzyczasie pokrój warzywa na kawałki o podobnej wielkości.
W dużym woku lub głębokiej patelni, rozgrzej olej. Dodaj wołowinę i smaż, aż stanie się brązowa. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż razem przez kolejne 2-3 minuty.
Dodaj sos sojowy, cukier i posiekany czosnek do mieszanki wołowiny i warzyw. Smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Jak powstał ten przepis?