REKLAMA

Źródło: Joshua Resnick from Canva

Wołowina z warzywami po chińsku

Klasyczne danie kuchni chińskiej, idealne na szybki, codzienny obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wołowina Dodano do
  • 2 Sztuka Papryka Dodano do
  • 4 łyżki sos sojowy Dodano do
  • 1 Łyżka cukier Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • Mieszanka warzywna Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Pokrój wołowinę w cienkie plasterki, a następnie przypraw do smaku. W międzyczasie pokrój warzywa na kawałki o podobnej wielkości.

2. Krok

W dużym woku lub głębokiej patelni, rozgrzej olej. Dodaj wołowinę i smaż, aż stanie się brązowa. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż razem przez kolejne 2-3 minuty.

3. Krok

Dodaj sos sojowy, cukier i posiekany czosnek do mieszanki wołowiny i warzyw. Smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.

4. Krok

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1112 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

559 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy