REKLAMA
Tatar wołowy

Tatar wołowy

Przygotuj tradycyjny duński posiłek, pasztecik wołowy z tostami i innymi smacznymi składnikami!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mielona wołowina Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • 50 g kapary Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Marynowane buraki Dodano do
  • Cornichons Dodano do
  • 4 łyżeczka Tarty chrzan Dodano do
  • 4 żółtko Dodano do
  • 40 g masło Dodano do
  • 4 plastry Toast Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Z mięsa uformować cztery placki i ułożyć je na kromkach tostów. Doprawić solą i pieprzem. Roztopić masło na patelni i usmażyć grzanki, stroną z pasztecikami do dołu, na złoty kolor. Następnie odwrócić i usmażyć grzanki do uzyskania chrupkości.

Tatar wołowy - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

2. Krok

Udekoruj na wierzchu krążkiem cebuli, żółtkiem i resztą składników. Smacznego!

Tatar wołowy - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy