REKLAMA

Źródło: suriya007 via iStockPhotos

Sznycel wiejski w stylu babci

Przepis ten dostałam od mojej ukochanej babci, która jako znakomita kucharka zawsze przygotowywała magiczne dania w swojej małej kuchni. Mocne smaki i chrupiąca panierka BauernSchnitzel sprawiają, że to danie jest moim absolutnym faworytem. A najlepsze w nim jest to, że jest tak łatwe w przygotowaniu, że odniesie pełny sukces również w Twojej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Sznycel wieprzowy Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 100 g Bułka tarta Dodano do
  • 100 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 200 g Grzyby Dodano do
  • 1 duży cebula Dodano do
  • 200 g bekon Dodano do
  • 4 ziemniaki Dodano do
  • 100 ml Krem Dodano do
  • 2 Łyżka Olej rzepakowy do smażenia Dodano do
  • 1 Konfederacja Pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Aby przygotować sznycel wiejski, zacznij od rozbicia sznycli. Upewnij się, że są równomiernie cienkie, aby zapewnić równomierny czas gotowania. Dopraw sznycle solą i pieprzem.

2. Krok

Ubij jajko w misce i przygotuj drugą miskę z bułką tartą. Zanurz kotlety najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Upewnij się, że kotlety są całkowicie pokryte bułką tartą.

3. Krok

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć sznycle na złoty kolor. Zwykle zajmuje to około 4 minut z każdej strony. Utrzymuj ogień na średnim poziomie, aby uniknąć przypalenia.

4. Krok

Podczas gdy sznycle się smażą, pokrój ziemniaki, cebulę, pieczarki i boczek w drobną kostkę. Podsmaż je razem na innej patelni, aż staną się chrupiące. Następnie dodaj śmietanę i gotuj mieszaninę na wolnym ogniu, aż uzyska kremową konsystencję.

5. Krok

Na koniec ułożyć eskalopki na talerzach, posmarować boczkiem, pieczarkami i śmietaną i udekorować natką pietruszki.

6. Krok

Co najważniejsze, ciesz się swoim Bauernschnitzel z uśmiechem i dziel się nim z ludźmi, których kochasz!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy