REKLAMA

Źródło: suriya007 via iStockPhotos

Sznycel wiejski w stylu babci

Przepis ten dostałam od mojej ukochanej babci, która jako znakomita kucharka zawsze przygotowywała magiczne dania w swojej małej kuchni. Mocne smaki i chrupiąca panierka BauernSchnitzel sprawiają, że to danie jest moim absolutnym faworytem. A najlepsze w nim jest to, że jest tak łatwe w przygotowaniu, że odniesie pełny sukces również w Twojej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Sznycel wieprzowy Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 100 g Bułka tarta Dodano do
  • 100 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 200 g Grzyby Dodano do
  • 1 duży cebula Dodano do
  • 200 g bekon Dodano do
  • 4 ziemniaki Dodano do
  • 100 ml Krem Dodano do
  • 2 Łyżka Olej rzepakowy do smażenia Dodano do
  • 1 Konfederacja Pietruszka Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Aby przygotować sznycel wiejski, zacznij od rozbicia sznycli. Upewnij się, że są równomiernie cienkie, aby zapewnić równomierny czas gotowania. Dopraw sznycle solą i pieprzem.

2. Krok

Ubij jajko w misce i przygotuj drugą miskę z bułką tartą. Zanurz kotlety najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Upewnij się, że kotlety są całkowicie pokryte bułką tartą.

3. Krok

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć sznycle na złoty kolor. Zwykle zajmuje to około 4 minut z każdej strony. Utrzymuj ogień na średnim poziomie, aby uniknąć przypalenia.

4. Krok

Podczas gdy sznycle się smażą, pokrój ziemniaki, cebulę, pieczarki i boczek w drobną kostkę. Podsmaż je razem na innej patelni, aż staną się chrupiące. Następnie dodaj śmietanę i gotuj mieszaninę na wolnym ogniu, aż uzyska kremową konsystencję.

REKLAMA
5. Krok

Na koniec ułożyć eskalopki na talerzach, posmarować boczkiem, pieczarkami i śmietaną i udekorować natką pietruszki.

6. Krok

Co najważniejsze, ciesz się swoim Bauernschnitzel z uśmiechem i dziel się nim z ludźmi, których kochasz!

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gretarezepte

Sznycel wiejski w stylu babci

Przepis ten dostałam od mojej ukochanej babci, która jako znakomita kucharka zawsze przygotowywała magiczne dania w swojej małej kuchni. Mocne smaki i chrupiąca panierka BauernSchnitzel sprawiają, że to danie jest moim absolutnym faworytem. A najlepsze w nim jest to, że jest tak łatwe w przygotowaniu, że odniesie pełny sukces również w Twojej kuchni.

30
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Aby przygotować sznycel wiejski, zacznij od rozbicia sznycli. Upewnij się, że są równomiernie cienkie, aby zapewnić równomierny czas gotowania. Dopraw sznycle solą i pieprzem.

2. Krok

Ubij jajko w misce i przygotuj drugą miskę z bułką tartą. Zanurz kotlety najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Upewnij się, że kotlety są całkowicie pokryte bułką tartą.

3. Krok

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć sznycle na złoty kolor. Zwykle zajmuje to około 4 minut z każdej strony. Utrzymuj ogień na średnim poziomie, aby uniknąć przypalenia.

4. Krok

Podczas gdy sznycle się smażą, pokrój ziemniaki, cebulę, pieczarki i boczek w drobną kostkę. Podsmaż je razem na innej patelni, aż staną się chrupiące. Następnie dodaj śmietanę i gotuj mieszaninę na wolnym ogniu, aż uzyska kremową konsystencję.

5. Krok

Na koniec ułożyć eskalopki na talerzach, posmarować boczkiem, pieczarkami i śmietaną i udekorować natką pietruszki.

6. Krok

Co najważniejsze, ciesz się swoim Bauernschnitzel z uśmiechem i dziel się nim z ludźmi, których kochasz!

Składniki
4
Sznycel wieprzowy
sól i pieprz
1
jajko
100 g
Bułka tarta
100 g
mąka samozbrylająca
200 g
Grzyby
1 duży
cebula
200 g
bekon
4
ziemniaki
100 ml
Krem
2 Łyżka
Olej rzepakowy do smażenia
1 Konfederacja
Pietruszka