:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/65PFau6XwyT8RglsXyMW/1d2a5f9db90d8911b7f170d098e7ee.jpeg)
Syrop z mniszka
Dawałam mu minimalnąy szansy, ale jest WYŚMIENITY🤩 przyszłego roku powtórzę tylko w większej ilości🤭
Składniki
- 400 Kwiatków
- 1 cytryna Większy
- 2 l woda
- 2 kg Cukier kryształowy
Najnowsze ulotki
Procedura
Przepłuczemy zebrane kwiaty w zimnej wodzie.
Dodajemy plasterki cytryny, gotujemy przez 15 minut i pozostawiamy na 24 godziny do zaparzenia.
Następnego dnia odcedziłam to, dodałam cukru i gotowałam przez 1 godzinę. Następnie przelałam syrop do sterylizowanych butelek i dokładnie zamknęłam.
Syrop przechowuję w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu.
PS: Z plasterkiem cytryny jest doskonały i na pewno doskonale orzeźwia w letnie dni.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Syrop z mniszka
Dawałam mu minimalnąy szansy, ale jest WYŚMIENITY🤩 przyszłego roku powtórzę tylko w większej ilości🤭
Przepłuczemy zebrane kwiaty w zimnej wodzie.
Dodajemy plasterki cytryny, gotujemy przez 15 minut i pozostawiamy na 24 godziny do zaparzenia.
Następnego dnia odcedziłam to, dodałam cukru i gotowałam przez 1 godzinę. Następnie przelałam syrop do sterylizowanych butelek i dokładnie zamknęłam.
Syrop przechowuję w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu.
PS: Z plasterkiem cytryny jest doskonały i na pewno doskonale orzeźwia w letnie dni.
Jak powstał ten przepis?