REKLAMA
Źródło: Canva
Stek wołowy przepis
Soczysty stek wołowy przygotowany na patelni, gotowy w ciągu 10 minut. Jako dodatek pasują frytki.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g polędwica wołowa
- olej
- sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Umyjemy wołowinę i kroimy na plasterki o grubości około 2,5 cm. Dokładnie je solimy i pieprzymy.
2. Krok
Na patelni rozgrzewamy olej i dla steka średnio wysmażonego smażymy plastry po 3 minuty z każdej strony. Jeżeli chcemy stek dobrze wysmażony, smażymy 5 minut.
3. Krok
Gotowy stek na 5 minut wkładamy do folii aluminiowej i możemy podawać na przykład z frytkami.