REKLAMA

Źródło: Canva

Stek wołowy przepis

Soczysty stek wołowy przygotowany na patelni, gotowy w ciągu 10 minut. Jako dodatek pasują frytki.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g polędwica wołowa Dodano do
  • olej Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Umyjemy wołowinę i kroimy na plasterki o grubości około 2,5 cm. Dokładnie je solimy i pieprzymy.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej i dla steka średnio wysmażonego smażymy plastry po 3 minuty z każdej strony. Jeżeli chcemy stek dobrze wysmażony, smażymy 5 minut.

3. Krok

Gotowy stek na 5 minut wkładamy do folii aluminiowej i możemy podawać na przykład z frytkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy